Winkieweek gaat niet door

Winkieweek gaat niet door

WINTERSWIJK - Het bestuur van stichting Winkie heeft alle ontwikkelingen rondom corona uiteraard gevolgd, zeker in het licht van de Winkieweek, een evenement waarbij dagelijks 600-700 vrijwilligers en kinderen op het Winkieterrein rondlopen.

Gezien de laatste adviezen van de overheid en RIVM, en het verbod op evenement tot 1 september is de enige conclusie die het bestuur kan trekken dat dit jaar een Winkieweek organiseren niet kan, niet mag en het bestuur wil het in deze situatie ook niet.
"Natuurlijk realiseren wij ons wat dit voor impact heeft op de Winterswijkse samenleving. Misschien ben jij 1 van die vrijwilligers die Winkie echt als vakantie ziet, of heb je kinderen voor wie de Winkie echt vakantie is. We zijn ons hier terdege van bewust en het is dan ook met pijn in het hart dat we bekend maken dat er in 2020 geen Winkieweek zal zijn", laat voorzitter Jinnie Bodt namens het bestuur in een persbericht weten.

Er komen vrijwilligers en kinderen vanuit heel Winterswijk (en daarbuiten) bij Winkie. "We kunnen en willen het risico niet lopen dat via het meedoen aan de Winkieweek corona in Winterswijk voor veel meer besmettingen gaat zorgen. Wij gaan er dan ook vanuit dat door dit jaar over te slaan (en elkaar dus niet te besmetten), de kans het grootst is dat we volgend jaar weer SAMEN en in goede gezondheid een hele mooie Winkieweek kunnen beleven." Winkie is in 2021 van 16 tot en met 21 augustus!
Er is dit jaar dan ook geen collecte voor de Winkieweek, ook niet online. Meer informatie is te verkrijgen via de mail: info@winkie.nl .