Over de bloemen en de bijtjes…..

Over de bloemen en de bijtjes…..

WINTERSWIJK - In het weekend van 18 en 19 april werd er op verschillende plekken geteld. In het kader van Nederland zoemt konden wilde bijen en hommels geteld worden. Alle gegevens helpen weer bij het inzicht krijgen in de bijenstand.

Om ervoor te zorgen dat bijen zich prettig voelen kunnen mensen, heel eenvoudig, zorgen voor voldoende voedsel. Op dit moment bloeien de fruitbomen volop en is er te eten. Door nu bloemen te zaaien is er over een paar maand ook wat te eten.

Staring Educatie heeft daarom pakketjes samengesteld met klei, aarde en het bijenmengsel Honey Bee. Scholen die de
klimaatlessen van Staring Educatie zouden volgen zijn benaderd met de vraag of daar interesse voor is. Tijdens die klimaatlessen is er aandacht voor het vergroenen van onze leefomgeving. Daarmee kan men hittestress tegengaan en bij plensbuien is er plek waar water de grond in kan. Helaas zijn de lessen niet doorgegaan, maar kunnen de kinderen op deze wijze toch zorgen dat onze omgeving fleuriger en groener wordt. De kinderen ontvangen een tasje met erin de ingrediënten voor een 'bloembommetje'. Die kunnen in de eigen tuin of een flinke bloempot gelegd worden. Beetje water erbij en wachten op de fleurige verrassing.