'Een lekkere kop koffie heb je nog tegoed'

WINTERSWIJK - Vrijwilliger Henk van Present repareerde onlangs de losgewaaide schutting van een alleenstaande vrouw met een verstandelijke beperking. Dit keer ging hij niet aan de slag in een groep vrijwilligers, maar alleen in verband met de coronacrisis.

De vrouw was erg blij met deze hulp, al vond ze het wel vervelend dat ze hem niet binnen kon uitnodigen voor een kop koffie. Contact was er alleen door te zwaaien voor het raam. “Ik hoop dat ik hem na de crisis nog een lekkere kop koffie mag aanbieden”, liet ze na afloop via haar hulpverlener van Zozijn weten.
De vrouw vond het eerst wel lastig om hulp te vragen. Ze vroeg zich af of dit nu wel zo heel belangrijk was en of er niet andere mensen waren die beter geholpen konden worden. Maar ze was ook bang voor ruzie met de buren als de schutting helemaal zou omwaaien. Henk vond het juist leuk om te doen en is blij dat hij de vrouw kon helpen.
Andere vrijwilligers zijn eveneens via Present gekoppeld aan kwetsbare mensen die wel wat extra aandacht en ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de coronacrisis.
Wil jij ook iets betekenen voor iemand anders of ken je iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken? Kijk dan op www.presentwinterswijk.nl of neem contact op met de projectcoördinator van Present via annekevannierop@presentwinterswijk.nl of tel. 06 14747345.