Leienactie PGW voor Jacobskerk succes

WINTERSWIJK - Spontaan heeft het bestuur van Monumentenbelangen Winterswijk de leienactie van de Protestantse gemeente Winterswijk (PGW) ondersteund met een gift van 750 euro uit het steunfonds van de vereniging. De heer J.P. Donderwinkel (voorzitter) vermelde erbij "voorwaar voor een goed doel en een bijzonder monument"!

De PGW is Monumentenbelangen bijzonder erkentelijk met deze ruime gift, goed voor 150 leien-met-tekst op het dak van de Jacobskerk. Inmiddels liggen alle actie-leien op het dak, met creatieve teksten, of ontroerende, of simpel een naam. "We zullen de komende tijd hiervan een (anonieme) collage maken, zodat u mee kunt genieten!", aldus Anneke Stans, namens het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Winterswijk.
Alleen de Koperen lei zal -zodra deze gereed is- met speciale aandacht op het dak worden geplaatst, (mits dit mogelijke is in verband met de corona maatregelen), natuurlijk in het bijzijn van de Vrienden van de Jacobskerk, die met een bod van 5000 euro hun tekst op de koperen lei vermeld krijgen. Allen die aan de actie hebben meegedaan onze oprechte dank!