De winkel van het Leger des Heils is op afspraak te bezoeken. Foto: PR
De winkel van het Leger des Heils is op afspraak te bezoeken. Foto: PR

Winkel Leger des Heils open op afspraak

WINTERSWIJK - Al meer dan 30 jaar leveren mensen kleding in bij het Leger des Heils. Soms worden er ook andere spullen ingebracht, die door de vrijwilligers uitgezocht worden en verkocht in de kledingwinkel aan de Spoorstraat en op de rommelmarkten.

Er komen wekelijks zo'n 90 klanten in de winkel. Sommigen van hen drinken ook een kopje koffie met een koekje in de ontmoetingsruimte en dat is soms al jaren een vaste gewoonte. Er is vaak mooie kleding te koop voor een vriendelijke prijs. "Daar zijn we blij mee. Het geld wordt besteed in Winterswijk, om het Dienstencentrum draaiende te houden en mensen te helpen", aldus Hanny Noorman van het dienstencentrum.
"Nu zitten we met z'n allen in een moeilijke periode door de Corona crisis. De kledingwinkel zit dicht en deze week hebben we zelfs de kledingcontainer moeten sluiten. Niet alleen omdat we niet genoeg mensen hebben om de kleding uit te zoeken maar ook omdat juist in deze tijd er veel vuilnis tussen de kleding zit", legt Hanny uit.
"Ik begrijp het wel dat veel mensen nu thuis zitten en de gelegenheid hebben om op te ruimen. Maar het is wel jammer dat ze hun rommel dan bij ons in de container doen. Dat is bezwaarlijk voor de medewerkers maar ook de goede kleding wordt er door bedorven."

Verder is het zo dat het Leger des Heils de uitgezochte kleding niet kan opslaan. Reshare, die binnen het Leger des Heils voor het ophalen van de overtollige kleding zorgt, is druk met het legen van de containers die in de verschillende plaatsen staan. Want het Leger des Heils heeft verplichtingen aan de diverse gemeentes. Dat gaat dus voor, ook in deze tijd.
Hanny: "Natuurlijk hopen we op betere tijden. We hopen ook dat u weer, net als altijd, uw kleding zult brengen als dat weer kan. Dat laten we natuurlijk weten."
Wel is het mogelijk op afspraak kleding te kopen in de winkel. Men kan hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer: 06-51144866. Hier kan men ook terecht met andere vragen.