Steengroeve Theater brengt De Freule in 2021. Foto: PR
Steengroeve Theater brengt De Freule in 2021. Foto: PR Foto:

Steengroevetheater 'De Freule' verplaatst naar 2021

WINTERSWIJK - Door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus wordt de productie 'De Freule' in Het Steengroevetheater een jaar uitgesteld. In 2021 kunnen op dinsdag 10, woensdag 11, vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus de ruim 10.000 bezoekers alsnog genieten van de symfonische rockopera.

Renee van Wegberg speelt ook in 2021 de hoofdrol als freule en heeft begrip voor het uitstel van de productie. Daarnaast vraagt de Musical Award winnende actrice het publiek de culturele sector ook in de toekomst te blijven steunen. Ook de regisseur Jasper Verheugd heeft erg veel zin om verder te gaan met de productie maar belooft dat we in 2021 nu nog harder gaan schitteren want wat in het vat zit verzuurt niet!

"Aan een omvangrijke productie als deze werken ontzettend veel mensen mee in verschillende processen. Al die werkzaamheden liggen nu natuurlijk nagenoeg stil en niemand weet wanneer dit weer opgestart kan worden. Daarnaast is het erg onzeker of de grote repetitieweekenden die gepland staan voor juni, tegen die tijd wel door kunnen gaan", vertelt Dirk Willink, voorzitter Steengroevetheater. Hij omschrijft de beslissing als ingrijpend maar noodzakelijk: "Dit raakt duizenden betrokkenen waaronder de vele vrijwilligers en kaartkopers. Maar gezondheid gaat uiteraard altijd voor. Wij gaan gewoon in 2021 die topvoorstelling neerzetten!"

Kaartkopers
Bezoekers die al een kaartje gekocht of gereserveerd hebben, krijgen per e-mail bericht via de theaterkassa van De Storm. Zij worden automatisch doorgeplaatst naar de nieuwe speeldatum of krijgen de mogelijkheid tot restitutie.

Overzicht oorspronkelijke en nieuwe speeldatum:
De voorstelling van dinsdag 11 augustus 2020, wordt gespeeld op dinsdag 10 augustus 2021
De voorstelling van woensdag 12 augustus 2020, wordt gespeeld op woensdag 11 augustus 2021
De voorstelling van vrijdag 14 augustus 2020, wordt gespeeld op vrijdag 13 augustus 2021
De voorstelling van zaterdag 15 augustus 2020, wordt gespeeld op zaterdag 14 augustus 2021

Meer informatie
Meer informatie over de verplaatsing staat op de website.


www.steengroevetheater.nl

www.theaterdestorm.nl