Peter Stevens (links) van St. Marga Klompé ontvangt de kaarten voor de bewoners van de Molenberg in Groenlo van Wouter Ribbers van Rotary Achterhoek Oost.
Peter Stevens (links) van St. Marga Klompé ontvangt de kaarten voor de bewoners van de Molenberg in Groenlo van Wouter Ribbers van Rotary Achterhoek Oost. Kyra Broshuis

Rotary bezorgt ruim 600 kaarten bij Careaz en st. Marga Klompé

WINTERSWIJK - De leden van Rotary Achterhoek Oost hebben ruim 600 handgeschreven kaarten bezorgd bij Careaz en Stichting Marga Klompé. Deze kaarten zijn bedoeld voor de bewoners van De Molenberg in Groenlo, Antoniushove, Hof van Flierbeek en Patronaatshof in Lichtenvoorde en Dr. Jenny in Dinxperlo. Met de kaarten wil de Rotary de bewoners, die nu geen bezoek mogen ontvangen, een hart onder de riem steken.

Door Kyra Broshuis

Persoonlijke teksten
Rotary is ’s werelds grootste internationale humanitaire service-organisatie met meer dan 1,2 miljoen leden. Caroline Vonck en Wouter Ribbers van de Oost Achterhoekse afdeling Rotary vertellen over het belang van deze en andere acties. “Wij zijn een hele actieve club met leden uit Varsseveld, Dinxperlo, Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk. Als Rotary zetten we ons, met behulp van ons netwerk, in voor de gemeenschap. We willen nadrukkelijk ook iets betekenen voor de mensen in onze eigen regio, vandaar deze actie”, legt Ribbers uit. “De kaarten zijn door onze leden zelf geschreven, gekleurd en versierd en voorzien van persoonlijke teksten. Sommigen hebben er echt een heel kunstwerk van gemaakt. Uiteraard zijn de kaarten 48 uur in quarantaine geweest. Het is echt bedoeld als een klein steuntje in de rug. We kunnen de eenzaamheid niet wegnemen maar willen wel laten weten dat we met de mensen meeleven. Voor al het zorgpersoneel hebben we een doosje chocolade als blijk van waardering voor hun inzet.”

Schrijnende situaties
Het gebaar wordt enorm gewaardeerd, zegt Peter Stevens, regiomanager bij Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. “We zien in deze tijd ontzettend veel mooie initiatieven ontstaan in de samenleving en het is allemaal van harte welkom. Onze bewoners hebben veel minder sociaal contact en dat is soms echt dramatisch. Regulier bezoek is nu helaas niet aan de orde en dat levert hier en daar schrijnende situaties op. Het is een ingewikkelde logistieke operatie om iedereen te blijven voorzien van boodschappen. Een extraatje, zoals nu deze kaarten, wordt bijzonder gewaardeerd.” De kaarten worden door het personeel afgegeven bij de bewoners.