Ilona en Suzan staan om de beurt achter de toonbank. Foto eigen foto
Ilona en Suzan staan om de beurt achter de toonbank. Foto eigen foto

Verwen jezelf met een lekker broodje van het Duitse Bakkertje

WINTERSWIJK - Ook het Duitse Bakkertje is geopend. "We merken dat mensen echt nu begrip hebben voor de situatie", legt Suzan uit. "We staan alleen in de winkel. Dat is belangrijk om afstand te bewaren. Ook kan er maar één klant per keer in de winkel komen. Gelukkig is het lekker weer, dus kunnen de mensen op afstand van elkaar buiten wachten op hun beurt." Afwisselend staan de bedrijfsleidsters Susan en Ilona achter de toonbank.

"We proberen gewoon door te draaien", legt ze uit. "Ik merk dat er ook steeds meer winkels weer open gaan. Als mensen alleen komen en afstand bewaren moet het kunnen. Dan komt er ook weer een beetje meer leven in de straten."
Mensen die thuis zitten verwennen zichzelf met een lekker broodje tussen de middag. "Het is voor mensen even een reden om naar buiten te gaan", merkt Suzan. "Nu het minder hectisch is in de winkel heb ik ook even tijd om een kort praatje te maken. Sommige klanten vinden dat in deze moeilijke tijden ook best even prettig, merk ik. Even iets meer persoonlijke aandacht.