Vrijwilligers brengen boodschappen aan huis

WINTERSWIJK - In deze tijden van corona-maatregelen hebben kwetsbare groepen moeite met het doen van boodschappen. Een deel krijgt gelukkig hulp van familie, vrienden, buren of men bestelt online de boodschappen. Maar er is ook een groep bij wie dit niet lukt, bijvoorbeeld omdat men niemand heeft om op terug te vallen, geen computer heeft of niet goed weet hoe men online boodschappen kan bestellen.

Daarom zijn de Winterswijkse Uitdaging en Plus Bruggers een boodschappendienst begonnen. Mensen die thuis moeten blijven, maar niet online hun boodschappen kunnen bestellen, kunnen naar deze dienst bellen om telefonisch boodschappen te bestellen. Vrijwilligers nemen de bestelling op, zetten die in een speciaal systeem van de Plus en een dag later worden de boodschappen door de vrijwilligers van Automaatje gebracht. De boodschappen worden tot de deur geleverd en betaling kan via een doorlopende machtiging.

De telefonische bestelservice is bereikbaar via telefoonnummer 0543 200 027. Er kan besteld worden van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 12 uur en van 15 tot 17 uur.

Uiteraard houden de vrijwilligers en de medewerkers van Plus Bruggers zich aan de richtlijnen van het RIVM wat betreft hygiƫne, afstand houden etc.

Kunt u in deze tijd moeilijk zelf boodschappen doen, aarzel dan niet om gebruik te maken van deze dienst, want er hebben zich veel vrijwilligers gemeld om mensen zoals u te helpen.