#LightTheSky voor de echte helden

ACHTERHOEK - Het coronavirus maakt veel los aan fraaie burgerinitiatieven. Hartverwarmend. Werd afgelopen week massaal geapplaudisseerd voor helden in de zorg, zo zijn er kaartenacties en kleurplatenacties voor kwetsbaren die geen bezoek meer mogen ontvangen in de verzorgings- en verpleeghuizen. Afgelopen zondagavond van 20.00 tot 20.30 uur lichtte de donkere zondagavondhemel op met grote lichtstralen.

#LightTheSky, een initiatief van honderden techneuten uit licht- en geluidbedrijven met als boodschap 'Voor de helden van onze samenleving!'. Ook in de Achterhoek lichtte de hemel op. Ook kwamen er vragen van hen die niet op de hoogte waren van het initiatief. Na uitleg van anderen was er enkel lof en waardering.

"Samen met honderden collega('s)/bedrijven door heel Nederland branden we vanavond tussen 20:00 en 20:30 een lamp voor alle mensen in de vitale sector en voor onze eigen sector die bijna totaal is stilgevallen door het corona-virus...#StaySafe #FlattenTheCurve", aldus de ook getroffen Corné Prins uit Groenlo.