Afbeelding

Burgemeester: 'Winterswijk volgt alle coronavirus-richtlijnen'

WINTERSWIJK – Op donderdag 12 maart maakten minister president Mark Rutte en minister Bruno Bruins 's middags de extra maatregelen bekend, die worden genomen in de aanpak van het coronavirus. Burgemeester Joris Bengevoord nam 's avonds tijdens de algemene commissievergadering als eerste het woord. "Winterswijk zal alle richtlijnen van de regering volgen." Er komt geen extra eigen beleid. Dat betekent dat de warenmarkt wel door kan gaan.

Door Bernhard Harfsterkamp

Het betekent dat er in Winterswijk tot 1 april geen grote evenementen worden gehouden. De richtlijn is dat alle bijeenkomsten waarvoor meer dan honderd mensen worden verwacht niet doorgaan. Intussen worden door verschillende verenigingen in Winterswijk ook al kleinere bijeenkomsten afgezegd. Intussen is de coronacrisis opgeschaald naar een zogenaamde 'griep 4 situatie'. Dat betekent dat de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland (VNOG) verantwoordelijk is voor de aanpak van het virus en die coördineert. De VNOG volgt ook nauwlettend de ontwikkelingen over de grens. In de Kreis Borken, die aan de gemeente Winterswijk grenst, zijn inmiddels veertien coronagevallen geconstateerd
De burgemeester vertelde dat aan de medewerkers van de gemeente is gevraagd om vanaf nu als het kan thuis te werken. "De dienstverlening zal zoveel mogelijk in stand gehouden worden, maar zal via de mail afgehandeld worden." Bengevoord riep op als er vragen zijn over het coronavirus en de maatregelen die door de regering zijn ingesteld niet de gemeente te bellen, maar het Rijksinstituut voor volkgezondheid en milieu (RIVM).