Lintje voor Arjan Bentsink

WINTERSWIJK – Arjan Bentsink (48) uit Winterswijk is op vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Door Lineke Voltman

Onder het mom van een bespreking met het bestuur van Vereeniging Volksfeest was Bentsink naar het Pelkpark gelokt. Daar aangekomen werd hij verrast door de aanwezigheid van het complete orkest inclusief mini- en majorettes. Bestuurslid Danny Oonk gaf een overzicht van de activiteiten die Bentsink in de loop van de jaren heeft geïnitieerd voor Excelsior. " In de organisatiecommissie hield je je bezig met de ontwikkeling van nieuwe concertideeën, het leggen van contacten met externe organisaties en de pers en het schrijven van publiciteitsteksten. Toen je in 2009 voorzitter werd ben je meteen aan de slag gegaan om een duurzame huisvesting voor de vereniging te realiseren. Je hebt kans gezien te participeren in de bouw van een volledig nieuw scholencomplex en door jouw aanpak waren we een volwaardig gesprekspartner bij de realisatie van de MFA Pelkpark, waar we een prachtige oefenruimte, een eigen huiskamer en opslagmogelijkheid hebben. Ook had je een groot aandeel in de realisatie van het Zandsculpturenfestival in 2012, een evenement dat ruim 50.000 bezoekers uit binnen- en buitenland trok. Er was lef voor nodig om zowel het financiële als het organisatorische risico aan te gaan. En dan de concertreis naar China in 2017. Zonder jou als bedenker, initiatiefnemer en organisator waren we hier nooit gekomen. Het was voor iedereen een fantastische en onvergetelijke reis."
Ook buiten Excelsior bekleedt Bentsink nog andere functies Vanaf 2010 is hij bestuurslid van de Stichting Muziek Winterswijk. Binnen dit bestuur vervult hij een voortrekkersrol bij het behartigen van de belangen van musicerend Winterswijk en het toegankelijk houden van het muziekonderwijs voor de jeugd. Sinds 2017 is hij ook maatje bij 'Goede Buur". Het maatjesproject richt zich op nieuwe Nederlanders. Als maatje begeleidt hij een jongeman bij zijn inburgering.
Burgemeester Bengevoord spelde hem daarna de versierselen op behorende bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. In zijn dankwoord merkte Bentsink op volkomen verrast te zijn. "Ik verwachtte een kort overleg, maar dit is een echte surpriseparty." Over de ontvangen onderscheiding zei hij: "Ik heb al een soort kruisje van de Vierdaagse maar deze had ik nog niet." Tenslotte bedankte hij iedereen van Excelsior: "Ik had al die activiteiten natuurlijk nooit kunnen doen zonder medewerking van mijn medebestuurders en alle leden."