Avanti Dames 1 pakt winst

WINTERSWIJK - Na een lange winterstop was het zondag 8 maart tijd voor de eerste competitiewedstrijd. De dames van Avanti hadden een lange rit voor de boeg namelijk naar hockeyclub Eemvallei in Amersfoort. Het weer zat niet echt mee, het wisselen van de hockeysokken was dan ook niet echt fijn zo'n 5 minuten voor de wedstrijd. De tegenstanders hadden namelijk groene sokken aan en volgens de scheidsrechters leek dat teveel op de mooie kobaltblauwe sokken die Avanti draagt.

De meiden trokken scoorden in de eerste 3 minuten maar liefst 2 goals. De eerste werd gemaakt door spits Henrike Grijsen, vervolgens scoorde Jikke Spijkstra 0-2. Avanti bleef gefocust en hun eigen spel spelen. Hierdoor creëerden ze veel mooie acties, waar ook de 0-3 uit kwam door Jikke Spijkstra. De wedstrijd werd gefloten door scheidsrechters van de hockeybond, ze floten zeer strak. Eén klein duwtje of tik op de stick was genoeg voor een strafcorner tegen. Avanti hield zich in. Eemvallei maakte hierdoor de 1-3 door een gelukkige goal. Avanti moest blijven oppassen voor een groene kaart. Het praten tegen de scheidsrechter zou namelijk acuut bestraft worden. Jikke Spijkstra scoorde 1-4, een echte hattrick. Beide teams bleven hard tegen hard spelen en zo volgde toch nog een strafbal tegen Avanti. De stand werd hierdoor 2-4. Het eindsignaal volgde snel. Dames Avanti kan terugkijken op een geweldige wedstrijd en doen mee in de titelstrijd om het kampioenschap.