Een deel turnsters uit de 4e divisie
Een deel turnsters uit de 4e divisie PR Penta Winterswijk

26 Penta Winterswijk turnsters geplaatst voor regiofinale

WINTERSWIJK - Zaterdag 7 maart werd in Didam de derde plaatsingswedstrijd vierde divisie geturnd. Een spannende wedstrijd waar nadien de plaatsing voor de volgende ronde bekend werd gemaakt. Penta Winterswijk heeft met 30 turnsters deelgenomen aan deze wedstrijden en maar liefst 26 meiden hebben zich weten te plaatsen voor de regiofinale op 4 april in Winterswijk. Eén van de hoogtepunten van de dag was meteen in wedstrijdronde 1. De instappers Elize Willink en Fleur Nijman leverden een unieke prestatie en wisten met exact dezelfde score beide het goud te bemachtigen.

In dezelfde categorie turnden Isa ten Dolle en Fenna Hesselink, deze dames turnden mooie vloeroefeningen en eindigden als 9e en 10e. Elize, Fleur, Fenna en Isa hebben zich alle vier weten te plaatsen voor de regiofinale. In de andere baan turnden de jeugd meiden Liz Hijink, Dani Hiddink en Silvia van Battum. Dani turnde een stabiele meerkamp en behaalde op balk het hoogste cijfer. Silvia had niet helemaal haar dag maar heeft de wedstrijd met plezier volbracht. Voor Liz was een plek in de finale nog niet zeker maar heeft zich door deze goede wedstrijd samen met Dani en Silvia geplaatst voor de regiofinale. Deze wedstrijd eindigde Dani als 6e, Liz als 10e en Silvia als 16e.

In de 2e ronde was het de beurt aan de pupillen 1 Sophie Pierik, Fay Tiggeloven, Lindsey Sonderen en Salina Grevers. Sophie turnde haar beste wedstrijd ooit met de hoogste score op sprong en vloer en een 2e op brug, tot dat de balk roet in het eten gooide. Van de spanning moest ze helaas twee keer de balk verlaten wat haar een plekje op het podium kostte. Fay turnde een prima wedstrijd en weet waar de ze komende tijd mee aan het werk kan. Sophie eindigde als 5e en Fay als 6e. Lindsey en Salina streden vandaag voor een plek in de finale en deden dat met succes, met een 15e en 19e plaats zijn ook deze dames alle vier door naar de regiofinale. In de andere baan gingen de junioren Ilse van Waardenburg, Jonna Hulzink, Anna Everding, Noor ten Dolle, Tess Grijsen en Dionne Konings als een speer. Met een goede start op vloer wisten ze wedstrijd goed af te sluiten. Een Penta podium was het resultaat. Ilse op plek 1, Jonna op 2 en Anna op 3. Tess eindige op plek 8, Noor op plek 10 en Dionne op een 22e plek. Tess maakte het spannend maar mag als laatste samen met Ilse, Jonna, Anna en Noor naar de regiofinale.

Elin Teunissen en Nore Heesen turnden hun wedstrijd bij de pupillen 2. Elin had zich op basis van de vorige wedstrijd met twee podiumplaatsen al weten te plaatsen voor de regiofinale. Zij heeft op deze wedstrijd nieuwe elementen uitgeprobeerd en weer een knappe vloer oefening laten zien. Nore wist haar zenuwen goed in bedwang te houden en turnde een foutloze wedstrijd. Elin en Nore eindigden als 7e en 9e en gaan samen naar de regiofinale. Zoë Holdampf, Merle Eekelder en Lena ten Damme turnden in de andere baan bij de senioren. Zoë wist voor de 3e keer op rij het goud te winnen. Merle turnden mooie oefeningen maar bleef helaas niet op de balk staan en eindige op plek 6. Lena had ook minder geluk op balk maar wist zich op brug te verbeteren en eindigde als 16e. Zoë en Merle hebben zich hiermee geplaatst voor de regiofinale.

De laatste ronde was voor de jeugd meiden Bente Rensen, Nina Somers, Sanne ten Pas en Kim ten Haken. Bente heeft dit seizoen op alle wedstrijden de hoogste score op de balk behaald en ook deze wedstrijd wist ze weer een dijk van een oefening neer te zetten. Mede namens haar kwaliteiten op de balk was het brons voor Bente. Nina heeft de afgelopen weken hard getraind om op de wedstrijden een zolendraai op brug te laten zien en hij lukte. Ze behaalde dan ook de hoogste score op brug en vond zichzelf in de eindnotering terug op plaats 6. Sanne ten Pas en Kim ten Haken eindigden als 13e en 15e. Kim heeft vanwege een blessure helaas maar aan twee van de drie wedstrijden deel kunnen nemen, deze scores waren niet voldoende voor een plek in de regiofinale. Bente, Nina en Sanne hebben dit wel weten te behalen. Tot slot turnden Esmay Onnink, Ilja Dreeyers, Lana Dondergoor en Tessa Duursma bij de senioren in baan 2. Esmay wist zich te verbeteren ten opzichte van de vorige keer en eindigde op plek 15. Ilja behaalde het 3e cijfer op vloer en werd 7e. Lana begon super goed maar had pech op het laatste toestel brug. Op sprong, balk en vloer wist ze het 2e cijfer te behalen en eindigde als 6e. Tessa begon niet sterk op balk en vloer maar maakte de wedstrijd goed af. Ondanks 2 vallen won Tessa het brons. Ilja, Lana en Tessa hebben zich ook geplaatst voor de regiofinale.