KWOV viert 75 jaar vrij Winterswijk met concert

KWOV herdenkt de oorlog en viert 75 jaar 'vrij Winterswijk' met concert

Gratis toegankelijk concert in Theater de Storm

WINTERSWIJK - Op 31 maart 1945 werd Winterswijk bevrijd van de Duitse bezetter. Voor de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging (KWOV) reden genoeg om dit op dinsdag 31 maart te vieren met een bevrijdingsconcert. Het concert vindt plaats vanaf 20.00 uur in de Rabobankzaal van Theater de Storm. Het concert blikt nog even terug op de oorlogsjaren met bekende muziek, met onder andere March 1941 en muziek uit de film Saving private Ryan. Maar daarna wordt de bevrijding gevierd. Componist Egbert van Groningen arrangeerde speciaal een compositie ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. De compositie laat verschillende liederen uit die tijd naar voren komen. Uiteraard ontbreekt het bekende 'We'll meet again' van Vera Lynn niet. Of wat te denken van Glenn Miller?

Voor en door Winterswijk
De KWOV zocht voor het concert verschillende samenwerkingen. Het gehele concert wordt ondersteund met beeldmateriaal uit die tijd. Hiervoor wordt samengewerkt met Hans Tenbergen. Hij verzamelde veel materiaal voor zijn website en facebookpagina Oud-Winterswijk. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Op muzikaal vlak nodigde de vereniging twee solisten uit. Allereerst Ronald Douglas. Deze jazz-zanger, die in Winterswijk zijn eerste muzikale stappen zette, is een internationaal bekende zanger. Daarnaast geeft hij les op het conservatorium in Enschede. Ook Mieke Slaats – Frumau zingt met het orkest. Als sopraan is ze vooral bij het Winterswijkse publiek bekend van haar grote rollen bij het Winterswijks Muziek Theater. Samen zullen zij, zowel met weemoed als met grote blijdschap, zingen over de bevrijding en de gevolgen die de oorlog heeft.

Het concert is gratis toegankelijk. Wel heeft men toegangskaarten nodig. Deze kaarten zijn af te halen bij de theaterkassa tijdens de openingstijden of zijn te bestellen via de website van Theater de Storm. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.