Het allerlaatste feest bij 'Johanna'op 14 maart. Foto: Raymond Ubbink
Het allerlaatste feest bij 'Johanna'op 14 maart. Foto: Raymond Ubbink

Afscheid van 'Johanna'

WINTERSWIJK – Misschien wel de bekendste feestzaal in Winterswijk zaal Nijenhuis gaat dicht op 1 april. In de volksmond is de horecagelegenheid vooral bekend onder de naam van de voormalig uitbaatster Johanna. De feestzaal en de kegelbanen maken plaats voor appartementen.

Stichting Living Room Concerts organiseerde reeds meerdere optredens in het nostalgische pand en kreeg van eigenaar Hans Bulten de vrije hand om ook het allerlaatste feest te organiseren, op zaterdag 14 maart vanaf 20.30 uur. Er is gezocht naar een band met een breed repertoire voor een breed publiek. Met meer dan 600 nummers op hun muzieklijst is in Kaliber het best passende gezelschap gevonden. Tussen de sets door zal de doorgewinterde DJ Geert Krosenbrink de gasten door alle decennia van Muziekland de weg wijzen.
Het eerste uur zal in het teken staan van stijldansen, want Johanna is van en voor alle generaties. Vanzelfsprekend komen ook alle andere muziekstijlen aan bod. Van soul, rock, disco tot en met hossen en springen. De één zoekt de sfeer van hun bruiloft, de ander wil het gevoel van Volksfeest herbeleven. Iedereen zal een déjà vu doormaken garandeert de organisatie. Het feest gaat tot 1.30 uur door. De laatste mag de sleutel onder de prullenbak leggen. Kaarten kosten 15 euro aan de deur en in de voorverkoop 12,50 euro, bij De Zwaan.