Er is zowel figuratief als abstract werk te zien van Licita Langendijk. Foto: PR
Er is zowel figuratief als abstract werk te zien van Licita Langendijk. Foto: PR

Licita Langendijk exposeert in maart en april in SKB

WINTERSWIJK - In de hoofdgang van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix is in de maanden maart en april werk te zien van de kunstenares Licita Langendijk. De expositie start op maandag 9 maart.

Licita bezocht de avondopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Laren (N-H). En volgde de HBO opleiding tot Kunstzinnig therapeute aan academie 'De Wervel' in Zeist.
Dertig jaar later liet ze de drukte in het westen achter zich en vestigde zich Bellingwolde (Groningen). Op dat moment kreeg ze ook de beschikking over een eigen atelier.
Tien jaar later kwam de kunstenares terecht in Winterswijk en zette haar 'Atelier de Witte Papaver' hier voort.
Licita werkt graag met de hoogwaardige 'Oud Hollands Scheveningenverf' vanwege de kleurechtheid en fijne pigmentmaling. Bij de Acrylschilderijen werkt ze meestal met 'Galeria van Winsor & Newton'.

"Een wit doek nodigt me uit om één of meerder kleuren aan te brengen in een ritmisch spel van licht en donker. Vanuit deze atmosfeer ontstaat de mogelijkheid om een onderwerp uit te werken. Bij het onderwerp bloemen en tuinen, probeer ik het wezenlijke van de groeikracht weer te geven. Schilderen blijft immers altijd een suggestie je kunt niet tegen het wonder van de natuur op. Soms is de sfeer op zich al genoeg en volgt deze zijn eigen beweging", aldus de kunstenares.
Bij het abstracte werk geeft ze een beleving of gedachte aan op het doek. Deze werken hebben geen titel. "Dat laat ik aan de fantasie van de toeschouwer over", laat Licita weten.
"U loopt in het SKB vaak met gemengde gevoelens, Werk, Ziekte, Spanning, Blijdschap, Verdriet, Pijn, Opgelucht……….Misschien kan ik u inspireren of een mooi moment voor de dag meegeven", aldus Licita Langendijk.