Rode Kruis wandeltocht voert dit jaar naar Woold en Duitse grens. Foto: PR
Rode Kruis wandeltocht voert dit jaar naar Woold en Duitse grens. Foto: PR

Rode Kruis wandeltocht voert dit jaar naar Woold en grens

WINTERSWIJK - De Rode Kruis wandeltocht in maart is voor veel wandelaars 'vaste prik' op de jaarlijkse wandelkalender. Zeker in het buitengebied van Winterswijk is het dan namelijk volop genieten van de ontluikende natuur in de lente temidden van het afwisselende coulisselandschap. Atletiekvereniging Archeus nam drie jaar geleden het stokje over van wandelvereniging de Hazewind voor de organisatie van het evenement, dat vorig jaar 1400 deelnemers telde. Dit jaar is Archeus voor de derde keer het start- en eindpunt van de tocht op zaterdag 28 en zondag 29 maart.

Ook deze editie voeren de diverse routes weer door het Nationaal Landschap Winterswijk, over verharde wegen, zandwegen, bospaden en vlak langs kronkelende beekjes. Wandelaars kunnen naar keuze op zaterdag of zondag meedoen op verschillende afstanden. Onderweg is er volop gelegenheid tot rust en eten en drinken.

Routes
De kortste route van 6 km is met name bedoeld voor gezinnen met kinderen. Via het terrein van de Winterswijkse Luchtvaart Club aan de Vredenseweg wordt gewandeld naar het Gossinkbos en het Vosseveld. In deze route zit geen rustpunt. De andere routes (van 12, 17, 20, 26 en 32 kilometer) liggen in het verlengde van de 6 km. Bij deze routes zijn een of twee rustpauzes met catering. Deze afstanden nemen de lopers mee richting het Woold tot aan de Duitse grens door onder andere de natuurgebieden Buskersbos, Bleekweide, Scholtengoed Meerdink, Keunenhuis en Bekendelle.

Informatie deelnemers
Het gebouw van Archeus is geopend van 7.30 tot 17.00 uur. Inschrijven vanaf 7.45 uur. Deelname kost 4 euro (onder voorbehoud van bijdragen aan derden). Leden van een erkende Nederlandse Wandelorganisatie krijgen 1 euro korting op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Kinderen tot en met 12 jaar wandelen gratis mee. Honden zijn (aangelijnd) welkom.
Start en finish is bij Sportcomplex 'De Hunenbulten', Vredenseweg 136, Winterswijk. Het terrein is voorzien van een parkeerplaats en fietsenstalling. Meer informatie: wandeltocht@av-archeus.nl.


www.av-archeus.nl