Concordia Kotten in actie. Foto: Joanne Roerdink
Concordia Kotten in actie. Foto: Joanne Roerdink

Concordia Kotten op jacht naar concourssucces in Zutphen

KOTTEN - Na een zeer geslaagd jubileumjaar waarin muziekvereniging Concordia Kotten haar 100-jarig bestaan vierde heeft het harmonieorkest het vizier nu volledig gericht op het naderende concoursbezoek. Op zaterdag 14 maart reist de 60 muzikanten tellende harmonie af naar de Hanzehof in Zutphen, om daar deel te nemen aan een KNMO-concours.

Concordia is tot in de puntjes voorbereid. Menige zondag werd opgeofferd voor groepsrepetities om de lastige passages te bedwingen en zo tot optimaal samenspel te komen. Ter voorbereiding heeft Concordia twee try out-concerten gehouden in samenwerking met het harmonieorkest van Excelsior Eibergen, dat ook afreist naar Zutphen.

Concordia, dat onder leiding staat van Henk-Jan Heijnen, komt uit in de tweede divisie. Als inspeelwerk brengt het orkest Lawrence of Arabia, de bekende filmmuziek van Maurice Jarre in een bewerking van Alfred Reed.
Het eerste concourswerk is Symphonic Variations, waarin componist Jacob de Haan zich liet inspireren door de beroemde passacaglia voor orgel in C mineur van J.S. Bach. Een werk vol virtuositeit en dramatiek.
Als tweede werk volgt Lake of the Moon van Kevin Houben. Een avontuurlijke compositie vol technische hoogstandjes, waarin de zwerftocht van de Azteken van Siberiƫ naar Mexico volop tot leven komt.

Het optreden is rond 15.30 uur. De prijsuitreiking is rond 20.30 uur, waarna het orkest rond 22.30 uur terugkeert in Kotten. Mocht Concordia een eerste prijs behalen, dan wacht bij thuiskomst een instuif in verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten. Belangstellenden zijn van harte welkom.