Even terug naar de 'Roaring Twenties'

WINTERSWIJK - Even terug naar de 'Roaring Twenties'. Dat kan op zondag 26 april in Theater Astoria aan de Wooldseweg 5. Vanaf 15 uur kunnen liefhebbers genieten van de muziek uit die tijd in de bijzondere entourage. Toegang bedraagt 10 euro.

Theater Astoria is een pand uit 1925 in Art-Deco stijl. De stijl wordt gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische figuren en overdadige versieringen. Theater Astoria diende in die tijd als concert- en theaterzaal.Veel bekende Nederlandse artiesten stonden er op het podium. De laatste jaren is het pand door de huidige eigenaren Marianne en Eddy de Vries in zijn oude luister hersteld.

De orkestleden van The Spirit of St.Louis – genoemd naar het vliegtuig waarmee Charles Lindbergh in 1927 voor het eerst de Atlantische Oceaan overstak - hebben zich gespecialiseerd in het vertolken van muziek uit de periode 1922 tot 1935. Door het gebruik van originele arrangementen roept het orkest bij de luisteraar de typische sfeer op van Amerikaanse dans/ amusementsmuziek muziek uit de 'Roaring Twenties'. Mooie, nostalgische klanken, niet alleen om naar te luisteren maar ook om op te dansen.