Penta Winterswijk trotse gastheer damesturnen

WINTERSWIJK - In het weekend van 14 en 15 maart zullen ongeveer 400 turnsters, uit alle windstreken van Nederland, naar Winterswijk afreizen. In samenwerking met de landelijke technische commissie van de KNGU, organiseert Penta Winterswijk dan de kwart finales 2e divisie en de tweede kwalificatieronde voor turnsters uit de 1e divisie.

In deze wedstrijd staan er plaatsen voor de halve finales op het spel. Namens Penta Winterswijk zetten een 4-tal turnsters hun beste beentje voor om dit te bereiken.
Op zaterdag 14 maart zullen Janne Luisman (jeugd 2e divisie) en Dieuwertje Lucas (senior 2e divisie) een gooi doen naar een plek in de volgende ronde. Zondag de 15e is dan de dag waarop bovendien Lara Hallers (pupil 2 N2) en Nouk Kos (junior 2e divisie) zullen laten zien dat ze ook een plaatsje verdienen. Begeleid door hun trainers en hopelijk onder aanmoediging van veel Winterswijkse supporters zullen deze dames hun uiterste best doen.
Bijzonder om te vermelden is nog dat deze 4-kamp het hele weekend onder bezielende leiding staat van plaatsgenoot Bart Jong, die de zaken namens de KNGU in goede banen mag leiden. Penta Winterswijk zal hierbij aan de praktische invulling vorm geven, door onder andere de sporthal aan de Parallelweg om te bouwen naar een echte turnarena. Dit alles met behulp van een grote schare vrijwilligers zonder wie dit soort evenementen niet te organiseren valt.

De vereniging is ook blij met de sponsoren. Zonder hen zou dit evenement niet mogelijk zijn. Wie Penta ook wil ondersteunen als sponsor, kan contact opnemen via info@pentawinterswijk.nl.