Themabijeenkomst Omgaan met depressie bij naasten

REGIO - Op maandagavond 16 maart houdt VIT-hulp bij mantelzorg een bijeenkomst voor familie, vrienden en direct betrokkenen van mensen met een depressie. Deze avond is gratis toegankelijk voor mantelzorgers uit het werkgebied van VIT en wordt gehouden bij De Gruitpoort in Doetinchem van 19.30 tot 21.30 uur.

Van naasten van iemand met een depressie wordt vaak veel geduld, begrip en tact gevraagd. Evenals ziekte-inzicht en het kunnen aangeven van de eigen grenzen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk of vanzelfsprekend.
Wat is belangrijk om te (blijven) doen en wat moet je zien te vermijden?

Tijdens de bijeenkomst wordt enerzijds ingegaan op hoe je als naaste om kan gaan met iemand die met een depressie te maken heeft en anderzijds hoe iemand die met een depressie te maken heeft de hulp en steun van de naasten ervaart. Een ervaringsdeskundige en een preventiefunctionaris van GGNet zullen aanwezig zijn om beide kanten te belichten. Vanzelfsprekend is er ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Interesse en aanmelding
Aanmelden kan bij VIT, tel. 0544-820000 elke werkdag tussen 9.00 en 15.00 uur of via mail: info@vithulpbijmantelzorg.nl met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Hier kan men ook meer informatie verkrijgen.