Infobijeenkomst hoogbegaafdheid: meer dan alleen slim

REGIO - Het Preventie Platform Jeugd houdt op woensdag 11 maart een informatiebijeenkomst over hoogbegaafdheid bij kinderen. De bijeenkomst is dit keer niet voor ouders en opvoeders, maar voor alle anderen die in hun omgeving met een hoogbegaafd kind te maken hebben, en daar meer over willen weten. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats bij basisschool 't Carillon aan de Wheme 30 in Groenlo.

Hoogbegaafde kinderen zijn niet alleen slim. Ze hebben vaak een bijzonder goed inzicht in menselijke interactiepatronen, een sterk rechtvaardigheidsgevoel en niet zelden moeite met autoriteit. Dit maakt dat het contact met hun omgeving niet altijd makkelijk is. In de bijeenkomst op 11 maart worden deelnemers meegenomen in de wereld van hoogbegaafdheid. Idee is dat hoogbegaafde kinderen door herkenning en erkenning beter begrepen worden door mensen in hun omgeving.

Voor ouders, die veel intensiever met de opvoeding van hoogbegaafde kinderen te maken hebben, biedt het Preventie Platform Jeugd speciale oudercursussen (Slim Opvoeden). De informatie-bijeenkomst op 11 maart richt zich met name op opa's, oma's, andere familieleden, buren, vrienden, sporttrainers, begeleiders en andere belangstellenden die meer inzicht willen krijgen in de leefwereld van 'slimme kinderen' en hen zo beter willen leren begrijpen.

Aanmelden
Op de website van het Preventie Platform Jeugd: www.preventieplatformjeugd.nl/hoogbegaafdheid is meer informatie over de bijeenkomst te vinden. Geïnteresseerde inwoners uit de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk kunnen zich hier ook aanmelden.

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking tussen de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk en verschillende (zorg)organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren tot en met 23 jaar. Het Platform organiseert allerlei bijeenkomsten voor ouders, opvoeders en professionals in de Oost-Achterhoek.