Hanna Arendt. Foto: Fred Stein
Hanna Arendt. Foto: Fred Stein

Cursus rond 'waagstuk van de politiek' van Hannah Arendt

WINTERSWIJK - In aansluiting op een eerder gehouden lezing over Hannah Arendt in de Winterswijkse Synagoge geeft filosoof Dirk de Schutter nu een dagcursus in het kerkelijk Centrum de Zonnebrink in Winterswijk, op zaterdag 14 maart. Deze dag wordt georganiseerd door de Voorink Stichting in Winterswijk.

Op deze zaterdag zullen de teksten van Hannah Arendt, gebundeld in het boek met de titel 'Het waagstuk van de politiek', zorgvuldig gelezen en besproken worden. Vragen als 'hoe kunnen we weerstand beiden aan de totalitaire dreiging?' 'Wat gebeurt er precies als waarheid uit de politiek verdwijnt?' 'Hoe dienen we gehoorzaamheid aan de (grondwet) te verstaan?' 'Is de wet een gebod?' komen aan de orde.

Dirk De Schutter (Aalst 1954) studeerde literatuurwetenschap en filosofie aan de KULeuven en de Georgetown University in Washington D.C. Hij promoveerde in 1986 tot doctor in de filosofie met een proefschrift over Martin Heidegger. Publiceert over 19e en 20ste eeuwse filosofie en literatuur. Vertaalde onder meer van Hannah Arendt: 'Totalitarisme' en 'Denken, het leven van de geest'.

Deze komende studiedag wordt gehouden in de studiezaal Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61 in Winterswijk. Aanvang 9.30 uur (de bijeenkomst duurt tot 16.30 uur) de zaal is vanaf 9.00 uur open. Opgave via: info@synagogewinterswijk.nl. Definitieve aanmelding door het cursusgeld 55 euro (zonder lunch) of 70 euro ( inclusief lunch) over te maken op NL 40 RABO 0171573129 t.n.v. Voorink Stichting, o.v.v. cursus Hanna Arendt en met vermelding van uw naam.