De Remise Winterswijk organiseert in samenwerking met DatingOost.nl een 40+singlescafe op zaterdag 22 februari 2020. Foto: PR
De Remise Winterswijk organiseert in samenwerking met DatingOost.nl een 40+singlescafe op zaterdag 22 februari 2020. Foto: PR

40+ singlescafé: niet daten, gewoon een gezellige avond uit

WINTERSWIJK - Niet daten, maar gewoon gezellig een avondje uit. Dat is de opzet van het 40+ singlescafé van DatingOost zaterdag 22 februari, vanaf 20.30 uur, in De Remise op het station van Winterswijk.

Waarom een speciale avond voor singles?
Matchmaker Getty Schepers legt uit: "Deze doelgroep (45 tot 67 jaar) heeft niet veel keus om gezellig een avondje uit te gaan. Als je gewoon een café binnenloopt, tref je al snel vriendengroepjes of stelletjes; dan spreek je niet snel iemand aan. Dat is tijdens onze singlescafé's heel anders. De singles vinden het prettig om met leeftijdsgenoten te praten en een avondje uit te zijn zonder gedoe. Gewoon lekker even uit de sleur zijn. Je hebt vaak veel overeenkomsten en daardoor meestal genoeg gespreksstof."

Bert Hek, eigenaar van De Remise is enthousiast over de samenwerking met het datingbureau. "We zorgen dat het de singles aan niets ontbreekt. We hebben een DJ, er kan de hele avond gedanst worden. Bezoekers moeten zich bij het singlescafé op hun gemak voelen, daarom worden alle gasten persoonlijk ontvangen bij de entree door het team van DatingOost. Dit voelt vertrouwd en stelt gerust."

"De mensen die op een singlescafe komen, komen heel vaak terug," weet Getty uit ervaring, "Ze zijn niet uit op een date. Het gaat echt om elkaar ontmoeten. Natuurlijk is het leuk als je iemand tegen zou komen, maar dat is zeker niet de opzet. Het draait om nieuwe contacten leggen, maar flirten mag", lacht ze. "Er ontstaan ook vriendschappen. Het is voor veel singles best moeilijk om de stap te zetten om naar zo'n avond te gaan, maar dat is niet nodig. Eenmaal binnen is die drempel zo weer weg. Als iemand echt op zoek is naar een date, verwijzen wij ze naar onze eigen datingsite. Op de singlescafe's zie je echter alle singles in levenden lijve. Da's mooi meegenomen."

Vooraf aanmelden en een lidmaatschap van DatingOost zijn niet nodig. Entree is 12,50 euro, inclusief koffie en hapjes.
Zaterdag 22 februari, De Remise, Spoorstraat 36, Winterswijk. Aanvang 20.30 uur.