De Kistjeskearls komen naar het Woold. Foto: PR
De Kistjeskearls komen naar het Woold. Foto: PR Foto:

Kistjeskearls in Woold voor avond 'høken, brekken en angoan'

WOOLD - Zaterdag 7 maart treden de Kisjeskearls voor de derde keer op in het Juliana Gebouw in Winterswijk-Woold. De band is afkomstig uit Lutten, onder de rook van Hardenberg. De bandnaam spreekt eigenlijk boekdelen: die is ontleend aan een van de talloze klassiekers van Normaal, uitvinders van de dialectrock. Kisjeskearls weten op treffende wijze de sound en de energie uit de 40-jarige historie van Normaal neer te zetten.

De in 2012 opgerichte band speelt zo'n 45 keer per jaar van café tot zaal tot feesttent en heeft reeds op een groot aantal mooie evenementen in het land mogen staan, waaronder al vier keer Høken in Toldiek en het Boerenrock festival. Ook spelen er af en toe oud Normaal muzikanten met de band mee.
De avond wordt geopend door de dialectband De Knakkers. Deze 3-mans formatie uit het Gelderse Hengelo gaat bewust terug naar de basis van de muziek. Een gitaar, basgitaar en een drumstel, meer is er niet nodig om een avondje onvervalste Rock & Roll uit de versterkers te blazen. Het repertoire bestaat uit een mix van eigen nummers en bekende covers, allemaal in het Achterhoeks dialect.
Een avond met de Kisjeskearls en Knakkers is een avond olderwets Høken, Brekken en Angoan…

De zaal is geopend vanaf 21.00 en kaarten zijn te verkrijgen in de voorverkoop voor 7,50 euro via penningmeester@gebouwwoold.nl. Verenigingsgebouw Juliana is te vinden aan de Gosselinkweg 7 in Winterswijk-Woold.