Wim Aalderink stopt vanwege gezondheid als wethouder. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Wim Aalderink stopt vanwege gezondheid als wethouder. Foto: Bernhard Harfsterkamp Foto:

Wim Aalderink stopt vanwege gezondheidsredenen als wethouder

WINTERSWIJK – Dinsdagmorgen 11 februari werd bekend gemaakt dat wethouder Wim Aalderink ontslag heeft genomen als wethouder. Vorige week was hij voor een opname op de spoedeisende hulp van het Streekziekenhuis Beatrix. Dit was voor hem, schrijft hij in zijn ontslagbrief, een "wake-up call". "Ik moet voor mijzelf, mijn gezondheid, mijn vrouw en mijn kinderen kiezen."

Door Bernhard Harfsterkamp

Aalderink geeft aan dat het in de laatste maanden "voor mij steeds lastiger werd om aan de dynamiek van het wethouderschap te beantwoorden". Burgemeester Bengevoord is geschrokken van dit bericht, maar heeft respect voor de beslissing van wethouder Aalderink.

Wim Aalderink schrijft dat hij zich de afgelopen jaren "met veel passie en overtuiging" heeft ingezet voor Winterswijk en de Winterswijkers. Hij is dankbaar voor de kansen die hij kreeg. "Als ik met mijn hond door Winterswijk loop, zie ik overal de resultaten die we met elkaar bereikt hebben." Hij noemt de ijsbaan, de nieuwe cultuurnota en de huisvesting voor vluchtelingen. En dan zijn er nog de "mooie plannen", waaraan nog wordt gewerkt, zoals het Cultuurkwartier en die voor het centrum en de Markt. Aalderink kijkt uit naar de volgende stappen die Winterswijk in de komende jaren zal maken. "Ik ga dat allemaal op de voet volgen." Maar niet meer als wethouder. Winterswijks Belang gaat nu op zoek naar een nieuwe wethouder.