Kort

Henk Heinen, niet Henk Holders

WINTERSWIJK - In het artikel in de krant van vorige week over de presentatie van het stickerboek 'Winterswijk, toen en nu', is voor de betrokkenen een storende fout geslopen. In de vijfde kolom staat dat gebruik is gemaakt van 121 foto's die door Holders zijn gemaakt. Dit is echter niet door Henk Holders gedaan, maar door Henk Heinen. Ere wie ere toekomt. Excuus voor deze fout.


Zaterdag-uitvoering Cammino Pellegrino uitverkocht

WINTERSWIJK - Komend weekend, zowel op 15 als 16 februari wordt door het operakoor Classic WM een pelgrimage gehouden in de Jacobskerk met opera en oratorium liederen om het 10- jarig jubileum van het koor te vieren. De komende week wordt er nog flink geoefend om helemaal klaar te zijn voor de uitverkochte zaterdag. Voor de middagvoorstelling op zondag 16 februari zijn nog kaarten verkrijgbaar. Tot 13 uur op vrijdag 14 februari zijn de kaarten verkrijgbaar bij Theater de Storm. Daarna zijn de kaarten voor het concert, indien nog voorradig, bij de toegang van de Jacobskerk verkrijgbaar.


Katten gevonden

WINTERSWIJK - Op de Vredensestraat is een poes gevonden. Ze heeft veel wit en heeft van cypers/grijs bij haar oren, wat plekjes op haar lijf en een cyperse staart.

Een lapjespoes is gevonden in de Mr. A. Th. ten Houtenlaan Haar borst en buik zijn wit en ze heeft wat wit bij de pootjes, draagt een grijs bandje met belletje eraan.
In de Acacialaan is een kat gevonden, waarschijnlijk een poes, ze is cypers/grijs met wat wit in de snuit en de onderkant is wit.
Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Aanmelden Zonnebloem-middag mogelijk

MEDDO/HUPPEL - Op zaterdag 29 februari 2020 houdt de Zonnebloem Meddo de jaarlijkse gezellige middag voor alle inwoners van 60 jaar en ouder uit Meddo en Huppel.

Belangstellenden zijn welkom. Deze middag wordt verzorgd door Coenen entertainment. Aanvang: 14.30 uur zaal open om 14.00 uur, einde rond 16.45 uur. Locatie: Zaal de Eendracht Geldereschweg 84 in Meddo. Entree: 5 euro, inclusief drankjes en hapjes. Men kan zich tot uiterlijk donderdag 20 februari opgeven bij Annie Wassink, tel 0543-523184. Mensen met dieetwensen kunnen deze wensen doorgeven.


Jeugdkegel-toernooi in Winterswijk

WINTERSWIJK - In kegelcentrum Winterswijk aan de Kobstederweg, wordt op zondag 16 februari een groot kegeltoernooi voor de jeugd gehouden. Er wordt gestreden om de officieuze Wereldtitel. 52 deelnemers, waaronder de gehele top van het Nederlandse Jeugdkegelen, doen hieraan mee. De wedstrijd wordt georganiseerd door de jeugdkegelclub De Gigantjes uit Delft.

Alle deelnemers worden ingedeeld in diverse poules, de dames en heren worden apart gehouden. Behalve het normale wedstrijdverloop worden er ook een aantal verrassende- en nieuwe speelvormen toegepast. Er wordt een quotering, en een bonusregeling toegepast bovenop het gegooide hout. Hierdoor is een spannend wedstrijdverloop gegarandeerd. Om 10.30 uur wordt begonnen, en het toernooi is rond 17.00 uur afgelopen. Diverse sponsoren ondersteunen dit toernooi. Toeschouwers zijn van harte welkom.