Bixie mentraining

WINTERSWIJK - Op zaterdag 22 februari wordt bij de Hippische Vereniging Winterswijk een Bixiedag gehouden die in het teken staat van het mennen. Bixie is bedoeld voor de echte beginnende ruiters, amazones en menners.

Op een speelse manier wordt kennis gemaakt met de sport en de basis gelegd voor de officiële wedstrijden. Op zaterdag 22 februari zal men-instructrice Truus Middelkoop in samenwerking met Bixie jurylid Kim Weustink lessen verzorgen aan menners vanaf 7 jaar. Tijdens deze training wordt geoefend op het rijden van een vaardigheidsbaan en hindernissen. De trainingen starten vanaf 10.00 uur op het terrein van de Hippische Vereniging Winterswijk aan de Steengroeveweg. Toeschouwers zijn zeker welkom om te komen kijken tijdens deze jeugddag.


Kliederkerk

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 16 februari is er weer een Kliederkerk in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk. Kliederkerk is een gezellige middag om samen te knutselen, te spelen, te vieren en te ontdekken. Deze Kliederkerk heeft als thema Het Scheppingsverhaal.

Door verschillende activiteiten, zoals het maken van wolken, figuurzagen van hemellichamen en het afleggen van een parcours alsof je een dier bent, wordt op een ontdekking gegaan hoe de schepping in de Bijbel beschreven staat. Na een viering sluiten de deelnemers de middag af met een maaltijd. De Kliederkerk duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Deelname is gratis. Info en aanmelding via: kliederkerkwinterswijk@gmail.com.


Vrijwilligers Home-Start ondersteunen gezinnen

REGIO - Vrijwilligers van Home-Start komen wekelijks bij een gezin over de vloer dat tijdelijk wat (opvoed)ondersteuning kan gebruiken. Hij of zij biedt een luisterend oor en geeft een steuntje in de rug.

Home-Start is een project dat draait op vrijwilligers, die hun kennis en ervaring delen met gezinnen die het tijdelijk even nodig hebben. Op 3 maart start de cursus voor nieuwe vrijwilligers.
Al meer dan 1000 koppelingen zijn er inmiddels gemaakt. Daarbij koppelde een coördinator van Yunio een gezin dat behoefte heeft aan persoonlijke aandacht en ondersteuning aan een vrijwilliger die als mede-ouder een gezin ondersteunt. De vrijwilliger maakt al het verschil door gewoon een luisterend oor te bieden. Het gaat om ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met kinderen in de leeftijd van 0 – 14 jaar. Het doel is om te voorkomen dat dagelijkse problemen uitgroeien tot erger. Door mee te denken, tips te geven en te kijken naar wat er goed gaat in een situatie, maakt een vrijwilliger het verschil.

Voorbereidende cursus
Op 3 maart start er weer een cursus voor nieuwe vrijwilligers. Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld, wel enige opvoedervaring. De cursus wordt gegeven op de dinsdagochtend, in zes volgende weken. Door middel van een E-learning wordt de theorie aangeboden. Ook na de cursus worden de vrijwilligers ondersteund en begeleid door een professionele coördinator van Yunio.
Home-Start biedt ook gezellige contacten met andere vrijwilligers en leert men bovendien veel over zichzelf, zowel sterke en zwakke kanten, durf en onzekerheid kortom: een mooie uitdaging.
Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger neem contact op met de coördinator van Home-Start Achterhoek: Nienke Wolsink; n.wolsink@yunio.nl of 06-10306771 en Patty Polman; p.polman@yunio.nl of 06-22976506, tel.: 0900-98 64, info@yunio.nl en www.yunio.nl.