Humanitas Tandem wint 1500 euro in race voor Appeltje van Oranje 2020

WINTERSWIJK - Het was een bijzondere dag, 23 januari. Op deze Appeltjes van Oranje Finaledag pitchten alle kanshebbers hun initiatief voor elkaar en de jury.

Ook maatjesproject Humanitas Tandem behoorde tot de kanshebbers. Het thema van de Appeltjes van Oranje 2020 is 'Maatjes ben je samen'.

De prijzen staan dit jaar volledig in het teken van projecten waarin maatjes elkaar vooruit helpen en voor langere termijn bij elkaar blijven, ook als het moeilijk wordt. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan.

Steeds meer mensen ervaren sociale isolatie en uitsluiting. Humanitas Tandem doorbreekt dit isolement. De maatjes van dit project bieden sociale steun en ondernemen activiteiten met iedereen die zich alleen voelt.
Dit verbetert het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van de deelnemers. Deelnemers kunnen vaak binnen een jaar weer zelfstandig verder in de samenleving en hebben nieuwe vrienden gemaakt.

De brede doelgroep van dit initiatief voorkomt stigmatisering. De wens van de deelnemer staat centraal en zijn of haar achtergrond is daarbij niet belangrijk. Humanitas Tandem verwelkomt alle levensverhalen, achtergronden, leeftijden en leefomstandigheden.

Daarnaast heeft Humanitas Tandem het doel om de samenwerking tussen hulpverlening, vrijwilligersorganisaties en inwoners te versterken. Dit doet zij door samen te werken in lokale coalities, het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten en het verzorgen van thema-avonden.

Humanitas Tandem ging met een mooie cheque naar huis van 1500 euro. Helaas behoort zij niet tot de laatste 12 genomineerde initiatieven. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.