De vrijwilligers komen de pakketten ophalen om ze te bezorgen. Foto: Ans ter Horst
De vrijwilligers komen de pakketten ophalen om ze te bezorgen. Foto: Ans ter Horst Foto:

Kerstattenties voor 767 leden Protestantse Gemeente Winterswijk

WINTERSWIJK - Op niet minder dan 767 adressen hebben 105 vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Winterswijk voor Kerstmis de bewoners verrast met een kersttas. Met daarin onder andere een amaryllusbol, de Elisabethbode, lekkers als een pak sap, kwebbelkoekjes en bonbons, en een kerstboodschap van de predikanten.

De PGW-lidmaten - van boven de 80 jaar of soms zieken - en anderen, die wegens omstandigheden wel extra aandacht kunnen gebruiken, werden thuis bezocht of in de woonzorgcentra.

En voor iedere huiskamer van de groepswoningen bij de Vredense Hof en de Berkhof was er een 'bloementaartje', een bloemenbon, de bode en de kerstwens. Vijf bewoners van Estinea op het Oostervoort kregen een extra kleurrijke kersttas en onder andere een cadeaubon.
Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix kreeg een mooi kerstboeket voor in het stiltecentrum, dat mede namens Henk van den Berg in ontvangst werd genomen door Gerrie Slütter van de geestelijke verzorging.

Ds. Hanny Wassink kreeg voor de Pronsweide een enveloppe met inhoud, die altijd ten gunste van de bewoners wordt besteed.
Met de giften van eerdere jaren werd hiervoor nu een groot kerstdorp aangeschaft met onder andere een rijdend treintje, schaatsers en allerlei activiteiten. Het tableau staat in de hal opgesteld.

De hele 'operatie' wordt voorbereid door de commissie kerstattenties, bestaande uit Ali Nijman, Siny Abbink, Hermien Boeijink, Rikie Boerman, Benno van Lochem en Jan Ros. Bij het inpakken (bijvoorbeeld alleen al 3835 bonbons!) en het afleveren kreeg men extra hulp van Anja Sikkink, Johanna Grevers, Sanny van den Brink, Berhard Smit, Henk Dunnewold, Harm Wassink, Josien Schreurs en Joke Wieberdink. Commissielid Van Lochem. "Het is een hele klus, maar het is leuk werk en ook heel gezellig!" Gezien de reacties van de ontvangers worden de geste en het bezoekje zeer op prijs gesteld.

De banken van de Jacobskerk vol met geschenkpakketten. Foto: Ans ter Horst