Seniorenraad houdt themabijeenkomst over woonwensen en -behoeften ouderen

Seniorenraad houdt themabijeenkomst over woonwensen en -behoeften ouderen

WINTERSWIJK - Op 8 januari aanstaande houdt de Seniorenraad een informatieve bijeenkomst waarop de woonwensen van Winterswijkse ouderen gepeild worden. Tijdens deze avond zullen ook de Pollewik, een bestaande woonvorm voor 50+'ers en het initiatief De Knarrenhof, een landelijke 'jonge-ouderen' en 'oudere-jongeren', die graag elkaar helpen en zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen, aanwezig zijn.

Door Sander Damen

Alle Winterswijkse (toekomstige) ouderen zijn welkom om een bijdrage te leveren. De bijeenkomst vindt plaats in het vrijwilligerssteunpunt (Wuh) in de Torenstraat en begint om 19.30 uur.

Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in het kader van het programma Langer Thuis alle Nederlandse gemeentes verzocht de woonwensen van ouderen in beeld te brengen en te inventariseren hoe groot de combinatie van zorg en wonen in hun gemeente is.

Kleinere woonvormen
Ook stelt de Minister voor te komen tot kleinere woonvormen. Hierop heeft wethouder Inge Klein Gunnewiek de Seniorenraad gevraagd een themabijeenkomst te beleggen waarbij naast de Seniorenraad en de gemeente ook woningcorporatie De Woonplaats aanwezig is.

Winterswijkse initiatieven voor kleinschalige woonvormen
Ook uitgenodigd zijn De Pollewik, een bestaande woonvorm voor 50+ 'ers en de initiatiefnemers van de plannen voor een 'Knarrenhof', een woonvorm waarbij jongeren en ouderen in een complex wonen en elkaar vooral op sociaal gebied ondersteunen, om tijdens de bijeenkomst hun initiatief toe te lichten. Ook inwoners van Winterswijk die een nieuw plan voor een kleinschalige woonvorm hebben, of andere ideeën hebben voor ouderenhuisvesting, al dan niet in combinatie met zorg, zijn welkom tijdens de bijeenkomst.

Woonbehoeften en -wensen
Doel van deze bijeenkomst en mogelijk volgende is in beeld te krijgen wat de woonbehoeften en woonwensen van ouderen zijn, zodat uiteindelijk voldoende woningen gebouwd of verbouwd worden om in de toekomst alle Winterswijkse ouderen te kunnen huisvesten. Om die woonbehoeften en -wensen in kaart te brengen is de input van Winterswijkse ouderen nodig. De Seniorenraad roept dan ook iedere oudere of toekomstige oudere op de bijeenkomst bij te wonen en duidelijk zijn of haar stem te laten horen.