Acht cursisten slaagden voor hun EHBO en reanimatie AED examen. Foto: PR
Acht cursisten slaagden voor hun EHBO en reanimatie AED examen. Foto: PR Foto:

Acht cursisten geslaagd voor EHBO examen

WINTERSWIJK - De afgelopen maanden hebben acht cursisten de opleiding EHBO en reanimatie AED gevolgd. Petra Bouwhuis, de kaderinstructeur heeft de cursisten alle handelingen vakkundig aangeleerd. Daarnaast werd er van de cursisten een stukje zelfstudie verwacht.

Op 10 december hebben alle kandidaten, onder toeziend oog van 2 examinatoren van het Oranje Kruis, het examen afgelegd. Alle 8 kandidaten hebben het examen goed voltooid en zijn geslaagd.

Ze zijn allemaal in staat om op de juiste wijze eerste hulp te verlenen. Dit kunnen de EHBO'ers nu in de praktijk brengen; op het werk, sport, op straat maar ook thuis.
De cursisten moesten laten zien dat zij de levensreddende handelingen beheersen. Als EHBO'er is het belangrijk om rustig te blijven, veiligheid in acht nemen, de situatie beoordelen, professionele hulp inschakelen indien nodig en starten met de noodzakelijke handelingen.
Medio januari 2020 start de EHBO Vereniging Winterswijk een nieuwe EHBO opleiding plus reanimatie AED.
Belangstellenden kunnen zich nog opgeven voor de wachtlijst.
Bij voldoende aanmeldingen start er in september 2020 een nieuwe EHBO opleiding. Aanmelden kan ook bij de secretaris: ehboverenigingwinterswijk@gmail.com.