De Compagnie Grolle in het los hoes van Erve Kots. Foto: PR
De Compagnie Grolle in het los hoes van Erve Kots. Foto: PR Foto:

Midwinterfair bij Erve Kots in Lievelde

LIEVELDE - Wie op zaterdag 28 of zondag 29 december het openluchtmuseum van Erve Kots betreedt, neemt een grote stap terug in de tijd. Bezoekers kunnen dan tijdens de midwinterfair aan den lijve ondervinden hoe de boer er vroeger woonde en werkte, en genieten van de verhalen over het vroegere leven en de ambachten.

Diverse oude ambachten zoals werken met de rosoliemolen, koper slaan, klompen maken, touw draaien, zagen, bezem binden, grols breiwerk en knipmutsen opmaken zijn te zien. Net als voorgaande jaren neemt de Compagnie van Grolle zijn intrek in het Los Hoes om daar te leven en werken als in 1627 ten tijde van de slag om Grolle.
Naast de oude ambachten zijn er ook ambachten uit deze tijd te zien zoals vogeltaarten maken, jams, zilversmeden, sieraden, kleding en kaarten maken.
Natuurlijk zijn er op de midwinterfair in Museum Erve Kots aan de Eimersweg 4 te Lievelde ook overheerlijke kniepertjes, oliebollen, warme chocolademelk en glühwein te verkrijgen. Voor de kinderen is er veel vertier zoals de puzzeltocht door het museum, een broodje bakken, workshops en niet te vergeten de speeltuin. Een bezoek aan de midwinterfair is ook goed te combineren met de Bier Experience. Dat is een interactieve uitdaging ontdekkingsreis voor oud en jong door een doolhof met onder andere laserschieten en een brouwspel, waarin men via met interactieve uitdagingen alles te weten komt over het Brouwproces van de Achterhoekse bieren.
De entree voor het museum bedraagt voor volwassenen 4.50 euro en voor kinderen 2,50 euro. De combinatieprijs met de Bier Experience
en Museum is 12,50 euro voor volwassenen en 6,50 euro voor kinderen.


www.ervekots.nl