OBS Miste-Corle denkt in de decemberdagen aan ouderen

OBS Miste-Corle denkt in de
decemberdagen aan ouderen

MISTE/CORLE - De kinderen van basisschool Miste-Corle van groep 5 tot en met groep 8 hebben meegedaan met de kerstkaartenactie van Het Nationaal Ouderenfonds.

1 miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam. Dit is 1 op de 4 ouderen. In iedere straat woont meer dan één oudere die zich eenzaam voelt. Zo'n 200.000 ouderen zijn zelfs helemaal alleen met de feestdagen. Door deze mensen een kaartje te sturen voelen zij zich een beetje minder alleen. Een kaartje in de brievenbus van een vriendelijke onbekende betekent veel voor hen. De kinderen hebben allemaal twee kerstkaarten geschreven en van tekeningen voorzien. Ze hopen dat deze bij de onbekende oudere voor een warme glimlach zullen zorgen.
Het jaar wordt op Miste-Corle traditioneel afgesloten met een kerstmusical. Vanaf de herfstvakantie is er door de kinderen van groep 7 en 8 hard gewerkt aan het instuderen van de musical 'Herrie op het Eiland'. Deze musical wordt ingestudeerd voor het kerstfeest van Miste. Daarnaast hebben de leerlingen wederom gedacht aan de ouderen van Winterswijk. Op 13 december is de musical bij verzorgingstehuis de Pronsweide gespeeld. Een gedeelte van het zelfgemaakte decor, de kostuums en de muziek waren meegenomen naar Wintersijk. Voor de kinderen was dit eerste optreden voor publiek erg spannend en gold het optreden als generale repetitie voor het kerstfeest. De bewoners van de Pronsweide hebben kunnen genieten van de jeugd en complimenteerden de leerlingen met lieve reacties en een groot applaus.
Beide activiteiten zijn leuke en waardevolle aanvullingen op het lespakket van de leerlingen en passen perfect bij het Unitonderwijs en de projecten die aan de leerlingen van Miste-Corle worden aangeboden.