Blije spelers na de winst op DFS Arnhem
Blije spelers na de winst op DFS Arnhem HCW

HCW te sterk voor DFS Arnhem

WINTERSWIJK - Ondanks dat DFS onderaan staat en HCW tweede, scoorde DFS direct na 15 seconden in de handbalwedstrijd. In de eerste 4 minuten scoorde HCW en DFS iedere keer om en om, maar vanaf 5 minuut liep HCW B uit naar 9-4.

In de 12e minuut van het spel probeerde DFS weer te scoren, maar de aanval werd goed geblokkeerd door HCW. Na 15 minuten werd kreeg HCW de eerste penalty, maar die werd gemist. Hierdoor raakt HCW even van hun stuk en het DFS weer kans om te scoren en werd het 9-6. Vrij snel na de penalty kreeg DFS een gele kaart. De tweede penalty voor HCW ging er wel en vanaf daarna ging het weer voorwaarts met HCW. In de laatste 5 minuten van de eerste helft werd er nog een gele kaart uitgedeeld en was er een mooie break out van HCW. 70 seconden voor het einde van de eerste helft scoort HCW nog een keer op een leeg doel. De tegenstander blijft proberen en in de zoemer gooien zij nog 1 keer de bal in het doel, maar deze valt net buiten de tijd. De tussenstand eindigt met 15-8. In de tweede helft krijgt HCW nog een gele kaart en krijgen ze een vrije bal vanwege straf voor de coach van de tegenstander. HCW loopt verder in, maar DFS blijft proberen. Na 5 minuten in de tweede helft heeft HCW 5 goals gemaakt en DFS 1. Er wordt een aantal keren mooi gescoord vanuit de hoek. 12 minuten in de 2e helft scoort de thuisploeg en gaat de bal met een lobje over de keeper en is het 27-11. Een derde penalty voor HCW wordt helaas ook niet gescoord in de 13e minuut van de 2e helft. De tegenstander probeert nu alles op alles te zetten, maar raakt gedesoriƫnteerd. Ze verliezen slordig de bal en HCW kan de bal afpakken en snel naar de andere kant van het veld rennen om daar te scoren. Stand is dan 31-12. Er ontstaat wat rust in het spel en DFS scoort een aantal keren. Tot 3 minuten voor tijd, krijgt 1 spelen van de tegenstanders 2 minuten straftijd. De eindstand voor HCW B tegen DFS B is uiteindelijk 36-18 geworden. Dankzij het goede fluiten van de scheidsrechter was het een mooie wedstrijd om naar te kijken.