Vast onderdeel van het kerst-event in het Wentholtpark is de levende kerststal. Foto: Annekée Cuppers/archief Achterhoek Nieuws
Vast onderdeel van het kerst-event in het Wentholtpark is de levende kerststal. Foto: Annekée Cuppers/archief Achterhoek Nieuws Foto:

Knus Kerst-event in het Wentholtpark

LICHTENVOORDE - Inmiddels voor velen vaste prik op de laatste zondag voor Kerst: het Kerst-event in het Wentholtpark in Lichtenvoorde. Al voor het achtste jaar op rij zorgen de vele vrijwilligers van het Wentholtpark samen met de leden van toneelvereniging Avendo voor een sfeervolle aanloop naar Kerstmis. Zondag 22 december vanaf 16.00 uur is het park naast het Marianum weer omgetoverd tot de meest knusse 'kerstmarkt' in de regio.

Honderden kaarsjes verlichten de wandelroute vanaf het Marianum door het park. Op de achtergrond hoor je al de mystieke klanken van de midwinterhoornblazers. Aangekomen in de levende kerststal nemen de spelers van Advendo de bezoekers op geheel eigen wijze mee in het eeuwenoude kerstverhaal. De Barbershoppers en Popkoor Friends brengen kerstliederen en terwijl de kinderen marshmallows roosteren bij de vuurkorven kunnen de volwassenen opwarmen met een glühweintje of een kop koffie en een oliebol.

Parkeren kan bij de Hamalandhal aan de Van der Meer de Walcherenstraat 3 in Lichtenvoorde. Het kerst-event is van 16.00 tot 20.00 uur en de toegang is geheel gratis. Actuele informatie is te vinden op de facebookpagina van het Wentholtpark.


www.facebook.com/Wentholtpark