ir Hans van Lith, voorzitter Seniorenraad Winterswijk schreef namens de Seniorenraad Winterswijk een brief aan de Raad van Bestuur van Santiz, de heer C.W.J.M. van Ewijk – voorzitter Geachte heer Van Ewijk.

Namens de Seniorenraad in Winterswijk, die zo'n 8763 inwoners van 60 jaar en ouder vertegenwoordigt, maken wij bij dezen ernstig bezwaar tegen het voorgenomen besluit om enkele afdelingen van het Beatrix Ziekenhuis (SKB) te Winterswijk te sluiten.
Ongeveer 30% van de bevolking is ouder dan 60 jaar. Niet alleen ouderen worden getroffen door dit voorgenomen besluit doch de gehele bevolking. Goed openbaar vervoer naar het nieuw te bouwen Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem of naar het MST te Enschede is er onvoldoende.
Jarenlang hebben juist die 60 plussers gevochten voor een volwaardig ziekenhuis in Winterswijk. En toen dit eenmaal gerealiseerd was, werd de belofte gedaan dat het een volwaardig ziekenhuis zou blijven. Helaas wordt daar thans aan getornd nu er een voorgenomen besluit is om twee afdelingen te verplaatsen naar Doetinchem. En welke boodschap brengt u ons volgend jaar? Wij vrezen dat het niet blijft bij de sluiting van de afdelingen verloskunde en kinderafdeling.
Namens de grote groep senioren in Winterswijk doen wij bij dezen een dringend verzoek het voorgenomen besluit terug te draaien en te zorgen dat er in Winterswijk een volwaardig ziekenhuis blijft bestaan.

Namens het Bestuur van de Stichting Seniorenraad Winterswijk,
met vriendelijke groet,

ir Hans van Lith, voorzitter Seniorenraad Winterswijk