Kerstengelen en kerststallen kijken. Foto: José Kampshof
Kerstengelen en kerststallen kijken. Foto: José Kampshof Foto:

Kerstengelen en kerststallen kijken in de Jacobuskerk

WINTERSWIJK - Net als voorgaande jaren kan het winkelende publiek in Winterswijk op de dagen voor kerst wat anders vinden dan materiële zaken, een kwartiertje voor het Christuskind kan van grote waarde zijn, zeker in de donkere dagen voor de Kerst. In de H. Jacobuskerk kan iedereen weer de lieflijke en warme sfeer voelen van de kerstkribbe en deze keer geïnspireerd worden door een veelvoud van engelen, de helpers en boodschappers door de eeuwen heen.

Jezus heeft de mensen voorgeleefd in wat een goed leven is, een leven dat zich kenschetst in er te zijn voor de ander. Daarin zit ultieme zingeving verborgen. Waar liefde heerst en vriendschap, daar is God aanwezig. De samenstellers van de expositie hopen daar binnen de kerk een vonkje van over te brengen tijdens de winkelopeningstijden op de dagen voor Kerst.
In de Rooms katholieke H.Jacobuskerk aan Misterstraat 18 is een expositie van kerststallen en engelen geopend op zaterdag 21 december van 10.30 uur tot 17.00 uur, zondag 22 december van 12.00 uur tot 17.00 uur, maandag 23 december van 13.30 uur tot 17.00 uur, dinsdag 24 december van 10.00 uur tot 14.00 uur.