Kerstviering buurtschappen begint iets vroeger

KOTTEN/BRINKHEURNE - De jaarlijkse kerstviering in gebouw Wilhelmina in Winterswijk-Kotten vindt dit jaar plaats op donderdag 19 december. De inloop is vanaf 18.30 uur en het kerstfeest begint om 19 uur. Dat is iets eerder dan in andere jaren. Het feest duurt tot 22 uur. De bewoners van Kotten en Brinkheurne kunnen weer genieten van een mooi programma in kerstsfeer. De kinderen van OBS Kotten verzorgen enkele voordrachten en een musical. Verder is er muziek van het kerstorkest van Concordia Kotten en van de jonge muzikanten Beer Swildens en Eamon te Voortwis. Een mooi kerstverhaal is eveneens onderdeel van het programma en natuurlijk ontbreekt de samenzang niet. Een avond om niet te missen. Toegang bedraagt 5 euro.

Miste/Corle
Ook in Miste is een kerstviering in Miste bij Den Tappen op 18 december. De grootste invulling van de avond wordt verzorgd door de kinderen van obs Miste/Corle en de Mistenaren. Er is zang, toneel, een verhaal en natuurlijk staat het saamhorigheidsgevoel voorop. De leerlingen van groep 7 en 8 voeren die avond ween musical op. Dit doen ze niet alleen op 18 december bij Den Tappen, maar de voor- première houden ze dit jaar op vrijdag 13 december bij de Pronsweide. Vorig jaar hebben de kinderen opgetreden bij de Vredense hof. Voor de ouderen is het een leuke afwisseling om kinderen te zien optreden en voor de kinderen is het een goede leer om iets voor de medemens te doen en natuurlijk de samenwerking dat weer perfect past bij het unit onderwijs dat gegeven wordt bij OBS Miste/Corle.

Woold
Openbare basisschool Woold verzorgt jaarlijks de kerstviering in gebouw Juliana, waarbij alle mensen uit de buurtschap welkom zijn. Donderdag 12 december gaan de deuren open om 19.30 uur en heten de kinderen bezoekers welkom. Zij zullen muziek, dans en toneel opvoeren voor de aanwezigen. De hoogste groepen spelen een musical. Tussendoor is er zoals elk jaar koffie, thee en een appelflap. Ook dit jaar wordt weer op een 'volle bak' gerekend. Voorafgaand aan de viering komen de leerlingen van de school langs de deuren in de buurtschap voor een bijdrage om het feest te kunnen bekostigen.