Winters weer bij de wandeltocht van 2018. Foto: PR
Winters weer bij de wandeltocht van 2018. Foto: PR Foto:

Midwinterhoornwandeling door verrassend landschap

LIEVELDE – Wandelen door het verrassende landschap rondom Lievelde met onderweg de mystieke en melancholieke geluid van midwinterhoornblazers. De tiende editie van de midwinterhoornwandeltocht op de derde adventszondag, zondag 15 december, brengt de wandelaars weer met prachtige routes langs bijzondere en mooie plekjes.

De start is traditiegetrouw bij Kaasboerderij Weenink en er is keuze uit drie afstanden (15, 10 of 7,5 kilometer). De start is tussen 9.30 en 11.30 uur en de kosten voor deelname bedragen 8 euro.
Bij de start biedt Kaasboerderij Weenink een kopje koffie of thee met iets lekkers aan. Onderweg kan men genieten van 'de olde roope' en zich bij de vuurkorven even opwarmen. Bij de pauzeplaats is er warme chocolademelk of glühwein en gelegenheid voor een sanitaire stop. Bij terugkomst wacht de wandelaars een kop erwtensoep van Lidy.
De organisatie van de midwinterhoornwandeling is in handen van kaasboerderij Weenink en de Midwinterhoorngroep Lievelde. Sinds een jaar is Nika Wouters lid van de groep Lievelde. Met haar 12 jaar is zij een van de jongste midwinterhoornblazers in de regio. De routes worden traditiegetrouw uitgezet door Tonnie Klein Gunnewiek en Margret Spekschoor.


www.kaasboerderijweenink.nl