Inter Nos tijdens het Kerstconcert 2018 in SCC De Mattelier. Foto: Theo Huijskes
Inter Nos tijdens het Kerstconcert 2018 in SCC De Mattelier. Foto: Theo Huijskes Foto:

Kerstconcert van Inter Nos met Ensemble Ladies Mix

GROENLO - Mannenzangvereniging Inter Nos uit Groenlo en een jaarlijks kerstconcert zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Leden, donateurs, supporters, sponsoren en andere belangstellenden kunnen zich daarom geen jaarprogramma van deze Groenlose zangvereniging voorstellen zonder dat daarin een kerstconcert is opgenomen.

Door Theo Huijskes

Met die nadrukkelijke wens wordt door het koor onder aanvoering van voorzitter Gerard Hekelaar, dirigent Esther Gotink-van der Heijden en muzikaal begeleider Joop Abbink op piano ook dit jaar terdege rekening gehouden.
Naast Inter Nos zelf maakt ook het Vocaal Ensemble Ladies Mix uit Winterswijk deel uit van het concert. Dit koor, dat zich de laatste jaren een verdienstelijke reputatie heeft aangemeten, staat onder leiding van dirigent-pianist Claudette Doup.
Telt Inter Nos, opgericht in 1946, circa zestig actieve leden, Ladies Mix is opgericht in 2004 en treedt naar buiten met vijftien zingende leden waaronder enkele dames uit Oost Gelre.
Inter Nos hecht er veel waarde aan om ieder jaar naast diverse incidentele optredens op twee vaste momenten zingend naar buiten te treden. In het voorjaar is dat meestal met een luchtig dan wel vrolijk concert en in het najaar een concert helemaal in de sfeer van Kerstmis met daaraan gekoppeld een repertoire dat helemaal in het teken staat van het kerstgevoel. Het repertoire van Ladies Mix is zeer divers en dat van licht klassiek tot schitterend bewerkte popsongs, afgewisseld met een enkel jazzy nummer. De aanduiding 'Mix' in de naam van het koor heeft te maken met het voor het voetlicht brengen van volksliederen en muziek van hedendaagse componisten.
Het in kerstsfeer verpakte concert zal op donderdag 19 december worden verzorgd in de grote theaterzaal van uitgaanscentrum City Lido in Groenlo, aanvang: 20.00 uur. De entree bedraagt acht euro per persoon, waarbij koffie, thee of glühwein is inbegrepen.