Vacatures voor vrijwilligers

Deze week is er weer een divers aanbod van vrijwilligerswerk. Heb je interesse in één van deze functies, neem dan contact op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke week maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9.

Grand Café De Pelkwijk
Ben je gastvrij en behulpzaam? En heb je affiniteit met ouderen? Kom dan helpen in het Grand Café van zorgcentrum De Pelkwijk. Als vrijwilliger breng je de bewoners voor de middagmaaltijd naar het Grand Café en breng je ze na de maaltijd weer terug naar hun woning. Eventueel help je ook met het serveren van de maaltijden. De werktijden zijn van ongeveer 11.30 tot 13.30 uur.

Bestuurders speeltuinorganisaties
Een aantal Winterswijkse speeltuinen zullen in de toekomst een meer maatschappelijke functie krijgen. De speeltuinen worden een plek waar alle buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Voor activiteiten en bijeenkomsten kan de buurt dan terecht in de speeltuin. Om dit plan te kunnen realiseren wordt een nieuwe speeltuinorganisatie opgericht, die de belangen van een viertal verenigingen behartigt. Voor deze nieuwe organisatie worden bestuursleden gezocht. Als bestuurslid kun je de verschillende betrokken partijen met elkaar verbinden, ben je goed in communiceren en weet je anderen enthousiast te maken. Samen met de andere betrokkenen werk je samen om de overgang van de speeltuinverenigingen naar een meer wijkgerichte vereniging tot een succes te maken.

Vrijwilligers
Zorgboerderij De Zonnebloem vangt mensen met een psychiatrisch gevoelige achtergrond op. De zorgboerderij kan allerlei extra hulp gebruiken. Je kunt gaan koken met cliënten, de moestuin onderhouden, de dieren verzorgen, cliënten ophalen en brengen, creatieve activiteiten begeleiden en nog veel meer. De Zonnebloem staat open voor je eigen ideeën en inbreng, alle hulp is welkom.

Kerstperiode
De feestdagen komen er weer aan. Dit betekent dat het Vrijwilligerspunt van 20 december tot en met 3 januari gesloten is. Vanaf maandag 6 januari is het Vrijwilligerspunt weer bereikbaar voor al uw vragen. AutoMaatje is tijdens de kerstperiode wel (beperkt) bereikbaar. Op 25, 26 en 31 december en 1 januari is AutoMaatje niet bereikbaar en worden er ook geen ritten uitgevoerd. Op de andere dagen kunt u uw rit doorgeven van 9.00 tot 12.00 uur. Echter, graag vragen wij u om uw ritten zoveel mogelijk vóór 20 december aan te vragen via 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl.