Vacatures voor vrijwilligers

Ook deze week zijn er weer een aantal vacatures voor vrijwilligerswerk. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Chauffeurs AutoMaatje
Rijd jij graag auto? Ben je sociaal? En beschik je over een eigen auto? Wordt dan vrijwilliger bij ANWB AutoMaatje. Veel Winterswijkers maken gebruik van AutoMaatje. Mensen die ergens naartoe willen, maar geen vervoer hebben, worden door een vrijwilliger van AutoMaatje naar hun bestemming gebracht. Bijvoorbeeld naar de kapper, de dokter of als men op familiebezoek gaat. Als jij deze mensen ook graag wilt helpen en ervoor wilt zorgen dat zij weer aan het sociale leven kunnen meedoen, ben je van harte welkom om vrijwilliger bij AutoMaatje te worden.

Coördinator Muzikant aan Huis
Houd je van muziek? Heb je affiniteit met ouderen? En ben je goed in plannen en organiseren? Dan ben jij misschien geschikt als coördinator voor het project 'Muzikant aan Huis'. Dit is een nieuw project van het programma Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek. Dit programma organiseert kunstactiviteiten voor ouderen. Voor de projecten 'Zang aan Huis' en 'Muzikant aan Huis' gaan vrijwilligers bij ouderen langs om met en voor hen muziek te maken. Samen met de ouderen beleven zij zo mooie (muzikale) momenten. Als coördinator ben je de spin in het web tussen deze vrijwilligers en de zorginstanties waar de ouderen wonen en de muziekactiviteiten worden uitgevoerd. De werktijden zijn flexibel. Dus heb je affiniteit met muziek en met ouderen en ben je ook nog goed in organiseren, meld je dan aan en wordt de nieuwe coördinator van 'Muzikant aan Huis'.

Buurtbemiddelaar
Kun je goed luisteren, ook als het stil is? Ben je geïnteresseerd in mensen? Wil je nog beter leren bemiddelen dan je misschien van nature al kunt? Meld je dan aan om te kijken of je buurtbemiddelaar wilt en kunt worden bij Humanitas in Winterswijk. Als buurtbemiddelaar ga je samen met collega's op bezoek bij buren die problemen met elkaar hebben. Bijvoorbeeld vanwege geluidsoverlast, pesterijen, tuinperikelen, discriminatie en andere voorkomende problemen. Je luistert neutraal naar de verhalen van beide buren en gaat samen zoeken naar een oplossing. Humanitas zorgt voor training en ondersteuning. Samen met de andere buurtbemiddelaars draag je bij aan een veilige vreedzame samenleving.

Kerstperiode
De feestdagen komen er weer aan. Dit betekent dat het Vrijwilligerspunt van 20 december t/m 3 januari gesloten is. Vanaf maandag 6 januari zijn is het Vrijwilligerspunt weer bereikbaar voor al uw vragen. AutoMaatje is tijdens de kerstperiode wel (beperkt) bereikbaar. Op Eerste en Tweede Kerstdag, 31 december en 1 januari is AutoMaatje niet bereikbaar, ook wordt er die dagen NIET gereden. Op de andere dagen kunt u uw rit doorgeven van 9.00 tot 12.00 uur. Echter, graag vragen wij u om uw ritten zoveel mogelijk vóór 20 december aan te vragen via 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl.