Het vuurfestival zorgt elk jaar weer voor spektakel. Foto: Frank Bosvelt
Het vuurfestival zorgt elk jaar weer voor spektakel. Foto: Frank Bosvelt Foto:

Organisatie Vuurfestival de twijfel voorbij: 'té leuk'

Elfde editie op zaterdag 11 en zondag 12 april

WINTERSWIJK – De twijfel was er, maar er komt toch een elfde editie van het VuurFestival in Winterswijk. De organisatie keert op zaterdag 11 en zondag 12 april terug met het evenement tijdens Pasen. Headliners als Paul Elstak, Daredevils, Rene Karst en Mental Theo kleuren het affiche. De voorverkoop is zondag gestart.

Al voor aanvang van het tienjarig jubileum wist de organisatie het zeker: het is genoeg geweest, stoppen op het hoogtepunt. Een jubileumeditie die niet de makkelijkste was voor de organisatie in verband met de grote droogte en de wind die verkeerd stond. Het evenement is succesvol verlopen en de saamhorigheid in de groep was beter dan ooit. Hierdoor sloeg de twijfel toe over de toekomst van het evenement. Remco Elferink: "We hebben bij al onze mensen geïnformeerd wat zij ervan vonden. Al snel bleek hieruit dat de bereidheid door te gaan erg groot was. Toen is besloten om het evenement toch door te zetten: het is een té leuk feest om niet meer te organiseren."
Voor de editie in 2020 is gekozen om terug te gaan naar een tweedaags evenement. Roy Heesen vertelt: "Voor het tienjarig jubileum hebben we de vrijdag er bij aangeplakt. Nu willen we voor de elfde editie ons toeleggen op de basis: een mooi feest gericht op muziek op zaterdag en een feest voor de complete familie op zondag." Zaterdagavond gaan voor het eerst in Winterswijk zowel Paul Elstak als Mental Theo op één avond de bühne betreden. Beiden zullen ze met een 90's classics set aanwezig zijn. Naast dit 'hakken' gedeelte is er ook een 'høken' gedeelte met De Boetners. Op zondag (eerste paasdag) staat traditioneel het thema 'feest' centraal. Zo zijn onder andere Rene Karst (Atje voor de Sfeer), de Daredevils (the Voice of Holland), Altijd Larstig & Rob gas d'r Op aanwezig.
Wat de organisatie betreft gaat ook het paasvuur aangestoken worden. Siem van Ooijen: "Er is veel te doen momenteel omtrent stikstof en wetgeving. Ondanks dat er vanuit de overheid nog geen honderd procent duidelijkheid is omtrent de paasvuren zien wij het positief in. Wat ons betreft zal het paasvuur ook tijdens onze elfde editie branden."
De voorverkoop van kaarten voor de zaterdag en zondag van het VuurFestival startte zondag 1 december. Tickets zijn voor 'early-bird' prijzen te bemachtigen via www.vuurfestival.nl en via facebook.com/VuurFestival. Er is slechts een beperkt aantal 'early-bird'-kaarten beschikbaar.

De Daredevils zijn van de partij. Foto: PR