Nel Schellekens achter haar kookaltaar. Foto: Verona Westera
Nel Schellekens achter haar kookaltaar. Foto: Verona Westera Foto:

Het Keunenhuis verdient Entree Award door Nel Schellekens' visie

WINTERSWIJK - In Theater Amsterdam werden maandagavond de Entree Awards uitgereikt, een initiatief van horecavakblad Entree. Het Keunenhuis uit Winterswijk ging er vandoor met de titel New Generation 2019.

Tijdens een avondvullende show in Theater Amsterdam werden de Entree Awards 2019 uitgereikt. Er waren vijftig zaken genomineerd die dit jaar hun deuren openden of een restyling ondergingen. Een zestienkoppige onafhankelijke vakjury bezocht afgelopen maanden deze horecazaken, te vinden door heel Nederland. Daarvan wonnen gisteren tien bedrijven. Daarnaast werden er drie persoonsgebonden prijzen uitgereikt: de Horecaondernemer van het Jaar, Best Bartender van Bierspecialist in de Horeca. Voor deze laatste twee titels werden voorrondes gehouden, onder leiding van een vakjury.

Het Juryrapport voorde prijs Next Generation 2019 was lovend over de Culinaire Proeftuin Het Keunenhuis in het Woold. "Nel Schellekens heeft een duidelijke visie op de toekomst van 'het restaurant'. Ze creƫert met Het Keunenhuis een micro-economie voor haar directe omgeving, opdat het platteland niet verder leegloopt en slagers, bakkers et cetera. hun bestaan kunnen behouden. De deelnemers aan deze micro-economie helpen elkaar verder door bijvoorbeeld de verwaarding van minder courant voedsel en zelfs voedselafval. Schellekens bewerkt dit onder meer via fermentatie en bierbrouwen, waardoor de reststromen een verkoopwaarde krijgen en waarvan de opbrengst de regio ten goede komt." Schellekens werd met haar Keunenhuis dan ook een overtuigende winnaar van Next Generation 2019.

De voorkant van het Keunenhuis. Foto: Bernhard Harfsterkamp