Kerstgalaconcert met koor HZW en Unity

Kerstgalaconcert met koor HZW en Unity

WINTERSWIJK - Kerst is de uitgelezen tijd voor samenzijn en samenkomen. In dit kader zijn het christelijk gemengd koor HZW en Unity van muziekvereniging Eendracht Winterswijk, bij elkaar gaan zitten om samen een programma te maken voor een sfeervol concert in de Jacobskerk in Winterswijk. Dit concert vindt plaats op 21 december, vanaf 20.00 uur. Entree is een vrije gift.

Het christelijk gemengd koor HZW staat onder leiding van Jan Willem Docter. Unity, het opleidingsorkest van Eendracht Winterswijk, staat onder leiding van Gerd Wensink.
Tijdens dit concert kunnen bezoekers genieten van samenspel tussen het koor en het orkest. Daarnaast zullen het koor en het orkest ook afzonderlijk muziek laten horen die past in deze tijd van het jaar. Een bijzondere combinatie van het geroutineerde koor waar zangers en zangeressen meezingen die al jaren ervaring hebben, samen met het opleidingsorkest, waar muzikanten in zitten die al wel een bepaald niveau hebben, maar over het algemeen nog aan het begin van hun muzikale carrière staan. Een hele uitdaging voor beide dirigenten om dit samen tot een mooi geheel te krijgen.
Iedereen is welkom om alvast in kerststemming te komen op zaterdag 21 december in de Jacobskerk. Het concert begint om 20.00 uur, de deuren gaan om 19.45 open. De entree is vrij, maar een vrije gift aan het eind van het concert wordt erg op prijs gesteld door beide verenigingen.
Wie meer wil horen van het christelijk gemengd koor HZW, kan aanschuiven tijdens de kerkdienst op 1e kerstdag in de Jacobskerk om 10.00 uur.
Unity is te horen op 15 februari in theater de Storm. Ze verzorgen dan samen met het opleidingsorkest van Excelsior een Valentijnsconcert. De fanfare van Eendracht Winterswijk is al eerder te horen, namelijk tijdens de kerstnachtdienst op kerstavond in de Jacobskerk om 23.00 uur.