Het blokfluitensemble. Foto: Gertjan van de Meent.
Het blokfluitensemble. Foto: Gertjan van de Meent. Foto:

Blokfluit voert boventoon
tijdens kerstconcert Arabesk

WINTERSWIJK - Als feestelijke aanloop naar de kerstperiode verzorgt het Achterhoeks Blokfluitensemble Arabesk onder leiding van Norbert Kunst een kerstconcert op zondag 22 december in Het Doopsgezinde Kerkje in Winterswijk.

Het concert begint om 15.30 uur. Het programma van Arabesk bestaat uit muziek van onder meer Monteverdi en Corelli. Solistische medewerking verlenen het Anima Consort (Maaike van 't Oever-Huijgen op blokfluit, Iris Willemsen, blokfluit en dulciaan, Anne Wijngaard, blokfluit en zang en Piet Oudejans, kistorgel en klavecimbel).
Het concert wordt opgeluisterd met een kerstverhaal in het Achterhoeks door Hennie Wijnbergen uut Warken. Na afloop is er gelegenheid voor een gezamenlijk glaasje glühwein. Het sobere en intieme Doopsgezinde Kerkje aan de Torenstraat 4 biedt plaats aan zeventig bezoekers. Reserveren wordt dus dringend aangeraden. Parkeren kan in de binnenstad. Het kerkje is tien minuten lopen vanaf het NS-station Winterswijk. Arabesk bestaat uit vijftien enthousiaste amateur-musici die verschillende blokfluiten bespelen: van de allerkleinste sopranino tot de allergrootste contrabas. Door de vele boventonen van de houten instrumenten resulteert dit in een verrassend rijke klank.
Norbert Kunst studeerde blokfluit, contrabas en fagot aan het Utrechts Conservatorium. Hij dirigeert onder andere Praetorius (Leiden) en Arabesk (Zutphen), en is artistiek/zakelijk leider van Concerto Barocco. Daarnaast is hij docent aan de Muzehof in Zutphen.
De entreeprijs bedraagt 12,50 euro (inclusief drankje). Meer informatie en reserveren via www.ensemblearabesk.nl.
Wie verhinderd is op 22 december kan voor ditzelfde concert op zondag 15 december terecht in Vierakker. Daar, in de St. Willibrorduskerk aan de Vierakkersestraatweg 31, begint het eveneens om 15.30 uur.