Rijbewijskeuringen Winterswijk

WINTERSWIJK - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 29 november in de Zonnebrink Centrum, Zonnebrink 61, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen, tel. 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via: www.regelzorg.nl. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 40 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 60 euro. Men dient een gezondheidsverklaring te hebben. Deze is te verkrijgen bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet eerst ingevuld worden en opgestuurd naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens men de papieren die de arts moet invullen, het Keuringsverslag, thuisgestuurd krijgt. Op dat moment kan men pas een afspraak maken voor de keuring. Meer informatie is te vinden op www.regelzorg.nl.


Reyer & Lars Gerfen presenteren nieuwe adventstour en EP bij De Ontmoeting

WINTERSWIJK - De adventstour van gospel-artiesten Lars & Reyer begint op 10 december bij Christengemeente De Ontmoeting in Winterswijk en doet elf plaatsen door heel Nederland aan. Tickets zijn verkrijgbaar via www.events4christ.nl (alleen toegang met ticket). Inloop: Vanaf 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Het concert duurt tot 21.30 uur. Na afloop is een hapje en een drankje waarbij men uitsluitend contant kan afrekenen.

De titel van de tour en de EP is 'Regen op ons'. "Net als vorig jaar hebben wij ons laten inspireren door de katholieke traditie. Ditmaal gaat het om het Gregoriaanse gezang 'Rorate Caeli'", legt Lars, die zelf katholiek is, uit. "Het lied wordt gezongen tijdens de advent en begint met de zin: 'Dauwt, hemelen uit den hoge; en wolken, regent de Gerechte.'"
"De symboliek van regen als het beeld van Gods zegen en ontferming vonden wij zo sprekend dat we meteen enthousiast werden om vanuit die gedachte de nieuwe single te schrijven", zegt Reyer. Naast 'Regen op ons', bevat de EP vier andere adventsliederen, waarvan het lied 'Bijna nu' is geschreven samen met Matthijn Buwalda.