Kort

Nicoline Swen-Fischer te gast bij Passage

WINTERSWIJK - De dames van de Christelijke Maatschappelijke Vrouwenbeweging Passage komen op maandag 18 november bijeen in de Zonnebrinkkerk. Aanvang 19.45 uur. Nicoline Swen-Fischer, voorganger van het Vrijzinnig Centrum de Eendracht uit Varsseveld komt vertellen over de vele verschillende godsdiensten en over het ontstaan van deze religieuze groeperingen.


Wie heeft kater Mato gezien?

WINTERSWIJK - In Henxel op de Ratumseweg wordt kater Mato vermist. Hij is een wit/rode kater, heeft een rode snuit met witte wangen en een wit streepje op zijn voorhoofd, paar rode vlekken op de rug en hij is gecastreerd. Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Revanche voor de mannen

WINTERSWIJK - Op de klaverjasavond van De Boer Is Troef hebben de mannen hun revanche gekregen op de uitslag van de vorige keer, want de prijzen gingen dit keer naar hen. Alleen de poedelprijs was voor een dame: Jet Posthumus met 3.273 punten. Op de eerste plek eindigde Jan Stortelers met 5.483 punten. Toon Bouwhuis werd tweede met 5.433 punten en op plek drie eindigde Huub van der Linden met 5.210 punten. De volgende kaartavond is op donderdag 21 november, vanaf 19.30 uur in de Molenaar aan de Bilderdijkstraat.


Noud Hesselink Nederlandse Jeugd-kampioen kegelen

WINTERSWIJK - Onlangs werd het Nederlands Kampioenschap Kegelen voor de Jeugd gehouden in Delft. De jeugdleden van de Winterswijkse Kegelbond behaalden daarbij zeer goede resultaten. In de A-klasse was de WKB niet vertegenwoordigd. In de B-klasse deed Danique Jansen van de WKB mee. Zij werd in deze klasse uitstekend tweede met 341ht. Ruben van Dam en Lisa Krabben, beiden van de WKB, werden respectievelijk met 324ht en 309ht vierde en zevende. De grote klapper voor de WKB kwam in de C-klasse. Noud Hesselink, 10 jaar oud, werd met 302ht verrassend Nederlands Kampioen. Tijmen Westrum maakte het succes voor de WKB compleet in deze klasse. Met een score van 263ht behaalde hij de derde plaats.


Achterhoeks Bachkoor zingt 'Cathedral Sounds'

ACHTERHOEK - Op zondag 1 december vanaf 16.00 uur zingt het Achterhoeks Bachkoor, onder leiding van Astrid Krause, het programma 'Cathedral Sounds' in de H. Calixtusbasiliek in Groenlo.

Op het programma staan werken van onder andere Johann Christoph Bach, Peteris Vasks, Sergei Rachmaninov en Morten Lauridsen. De muziek staat in het teken van de adventsperiode. Dennis Vallenduuk begeleidt het koor op orgel. De H. Calixtusbasiliek aan de Kerkwal in Groenlo is open vanaf 15.30 uur. Toegangskaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via abachkoor@gmail.com.
Advent is de periode voor kerst. Mensen bereiden zich voor op de komst van Jezus Christus. In huizen en kerken wordt advent symbolisch zichtbaar gemaakt door een kaarsenstandaard of een adventskrans waarop vier kaarsen staan. Elke zondag steekt men een kaars aan. Op de laatste zondag voor kerst branden alle kaarsen. Men gaat 'van het donker naar het licht'. Het programma op deze eerste adventszondag gaat van verwachting en verlangen via een smeekbede om vrede naar het licht, met muziek van componisten uit de zestiende eeuw tot deze tijd.